Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ve Švýcarsku se hrát nebude. Místní úřady poslaly ukrajinský tým do karantény

Večer měli vyběhnout v Lucernu k závěrečnému utkání skupiny Ligy národů, střetnutí mezi Švýcarskem a Ukrajinou se ale v plánovaném termínu neodehraje. Důvodem je šířící se nákaza koronaviru v hostujícím týmu. Místní úřady poslaly celou ukrajinskou výpravu do karantény poté, co nejnovější testy odhalily covid-19 u dalších čtyř jejích členů.

Fotbalisté Ukrajiny
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/ autor: Ralf Ibing

Evropská fotbalová unie UEFA oznámila, že zápas se nebude hrát ani ve středu, což je poslední možný termín. Není ale zatím jasné, zda dojde ke kontumaci v neprospěch Ukrajiny nebo v krajním případě na los. Podle pravidel UEFA se musí zápas odehrát, pokud má tým k dispozici alespoň 12 hráčů do pole a jednoho brankáře, což Ukrajina aktuálně vzhledem k nařízené karanténě celého týmu nemá.

Ukrajinská výprava v Lucernu byla znovu přetestována poté, co byl koronavirus v pondělí zjištěn u fotbalistů Eduarda Sobola, Evhena Makarenka a Dmytra Rižnyka. Další pozitivní testy měla trojice hráčů Ruslan Malinovskij, Sergej Kryvcov, Júnior Moraes a fyzioterapeut Ivan Baštovoj.

Ukrajině a Švýcarsku jde v závěrečném duelu skupiny A4 o udržení v elitní Lize A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články