Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve Slavii končí Latka, s klubem ukončil smlouvu

Praha ‒ Fotbalová Slavia se rozloučila se svým dlouholetým kapitánem a oporou defenzivní řady. Jednatřicetiletý stoper Martin Latka se dohodl s vedením pátého klubu loňské sezony na ukončení smlouvy.

Martin Latka
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Latka ukončil třetí angažmá ve Slavii. Poprvé přišel do klubu z Edenu v roce 2003, podruhé v létě 2011 a potřetí předloni v červnu. V jarní části minulé sezony ale zasáhl jen do tří ligových zápasů, z toho pouze dvakrát v základní sestavě.

Po uplynulém ročníku měl Latka prodlouženou dovolenou a do přípravných utkání se už nezapojil. S Pražany tak už nezažije návrat do kvalifikace Evropské ligy, na níž se Slavia chystá. Jeho konec v klubu není překvapivý, protože na pozici stopera přišel kamerunský obránce Michael Ngadeu.

"Slavia se mi neopouští lehce, ale něco končí a něco nového začíná. Klubu, klukům v kabině a fanouškům přeji, ať si pohárovou sezonu užijí, a ať se Slavia posune tam, kam skutečně patří," uvedl Latka.

Za Slavii odehrál 168 ligových zápasů a vstřelil 13 branek. S červenobílými získal dva mistrovské tituly a připsal si i jeden start za reprezentační A-tým.

"Martin Latka je oprávněně jednou z klubových legend. Byl jako hráč či kapitán u největších slávistických úspěchů a současně pomáhal svými výkony zachraňovat Slavii v nelehkých časech posledních let. Od všech příznivců Slavie si zaslouží uznání a respekt," uvedl předseda představenstva Slavie a zástupce většinového majitele čínské společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík. Latka se podle něj s klubem rozchází v dobrém. "Věříme, že se jednou vrátí do klubu třeba jako trenér mládeže," uvedl Tvrdík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články