Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ve Francii se při Euru otevřou dva České domy

Praha - Fotbalová asociace ČR otevře ve Francii dva České domy v průběhu konání mistrovství Evropy. Jeden se bude nacházet v dějišti prvního utkání základní skupiny české reprezentace se Španělskem v Toulouse, druhý zase v Lyonu. V nedalekém St. Etienne odehrají reprezentanti další zápas proti Chorvatsku. Fotbalová reprezentace bude bydlet v Tours a na jednotlivé duely bude cestovat letecky.

"Před čtyřmi lety na mistrovství Evropy v Polsku to bylo jednodušší, praktičtější, protože jsme byli hned vedle mužstva. Tady mužstvo nebude, tady budeme jen my, management, partneři, sponzoři a další lidi, které jsme pozvali," řekl dnes novinářům předseda FAČR Miroslav Pelta.

"Z každé reprezentační generace z minulosti jsme někoho pozvali. Dolaďujeme, kdo na jaký zápas dorazí. Zveme i pár osobností mimo fotbal, aby navštívily České domy a zápasy našeho týmu," doplnil Pelta.

Český tým do Francie plánují přijet podpořit premiér Bohuslav Sobotka a ministryně školství Kateřina Valachová. "Včera jsem měl schůzku s předsedou vlády, který zvažuje účast, stejně jako ministryně školství. Kdyby nepřijeli, tak bych to bral jako zklamání," uvedl Pelta.

V průběhu šampionátu bude bydlet s týmem v Tours. "Já, manželka a generální sekretář budeme bydlet přímo s mužstvem. Chci být spíš součástí sportovní než té politické výpravy. Pak bude v Tours nějaké logistické zázemí, ale to bude jinde než v hotelu s hráči," prohlásil Pelta.

V případě postupu ze skupiny by mohly za týmem dorazit manželky a přítelkyně hráčů. "Už s týmem jely na soustředění do Rakouska. Měl jsem samé dobré ohlasy od hráčů i od realizačního týmu. Když ve Francii postoupíme ze skupiny a bude vůle i chuť rodinných příslušníků dorazit, experimentům se meze nekladou," dodal Pelta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články