Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ve finále Tipsport ligy se utkají Olomouc a Žilina

Praha – V nedělním finále 13. ročníku zimní fotbalové Tipsport ligy se střetnou Žilina a Olomouc. V prvním semifinále zdolali hráči Žiliny Plzeň přesvědčivě 3:0, když o výhře rozhodli třígólovou kanonádou v rozmezí pouhých čtyř minut druhé půle. V druhém dnešním zápase prohrálo Kladno s Olomoucí 1:2. Kladenští si tak nezopakují loňskou finálovou účast.

Hanáci dnes nastoupili s velice mladým týmem bez řady opor, přesto byli od prvních minut lepším mužstvem. Nevynechali žádnou příležitost k rychlému protiútoku a jeden z nich ve 29. minutě zakončil Nuc, který si naběhl na centr Pospíšila z levé strany a míč bez problémů poslal do odkryté branky.

Po změně stran Kladno přidalo. Nejblíže vyrovnání byl v 73. minutě po hezké akci Zoubek, ale trefil jen tyč Blahovy branky. Osm minut před koncem pojistil olomoucký postup Hořava a nic na tom nezměnil ani vlastní gól Komárka těsně před koncem.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále Tipsport ligy

Zápas mezi Plzní a Žilinou přinesl i v mrazivém počasí kvalitní fotbal. Hráči obou týmů se dobře pohybovali i kombinovali. V prvním poločase byl duel hodně vyrovnaný, k vedení měli blíže plzeňští fotbalisté, ale Petrželova střela těsně před přestávkou skončila na břevně.

Po změně stran nevyužili své šance Střihavka ani Bystroň a v závěrečné půlhodině udeřila Žilina. V 70. minutě se prosadil Rilke, i když se štěstím. Šel sám na brankáře Ticháčka, míč se mu ale zamotal mezi nohy a nakonec se dokutálel za brankovou čáru, i když střelec upadl.

Než se Plzeň vzpamatovala, srazil ji definitivně Majtan, kterého český kouč Pavel Hapal zkouší z Petržalky. Nejprve obešel i Ticháčka a skóroval do prázdné branky, o minutu později se dostal díky své rychlosti před Navrátila a zpečetil žilinský postup do nedělního finále.

SK Kladno - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 88. vlastní Komárek - 29. Nuc, 82. Hořava. Rozhodčí: Příhoda -Teuber, Kovařík. ŽK Cigánek.

Viktoria Plzeň - MŠK Žilina 0:3 (0:0)
Branky: 73. a 74. Majtan, 70. Rilke. Rozhodčí: Příhoda - Kovařík, Teuber. ŽK: Limberský, Bystroň (oba Plzeň).

FC Viktoria Plzeň
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Hlavní zprávy

Nejčtenější články