Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ve finále Tipsport ligy se utká Olomouc se Zlatými Moravci

Praha - Fotbalisté Olomouce se po roce znovu probojovali do finále zimní Tipsport ligy, ve kterém změří v neděli síly se Zlatými Moravci. Olomouc v semifinále na umělé trávě v pražském Edenu porazila Ústí nad Labem 2:0, šestý celek slovenské ligy zvítězil 3:2 nad Jabloncem. Na poražené celky čeká zápas o 3. místo.

V prvním semifinále za mrazivého počasí začal Jablonec velmi vlažně a technicky hrající soupeř mu svým napadáním dělal velké problémy. Na dvě branky vytáhlého útočníka Pavelky ale dokázal Jablonec vždy odpovědět. Nejprve využil chybu v rozehrávce Lafata a zaznamenal již svůj sedmý gól v turnaji, ve druhé půli pak vyrovnal tečí Vukovič. Když už se zdálo, že budou rozhodovat penalty, naskočil si na rohový kop stoper Janečka a zařídil výhru slovenského celku.

František Komňacký:

"V poziční hře je to v pořádku, ale jsme těžkopádnější. Když na nás nastoupí rychlí hráči, tak má naše obrana problémy. Zvláště v krajích. O tom víme dlouho a pracujeme na tom."

"Chtěli jsme i v tomto utkání uspět. Dnes se nám to nepovedlo, protože soupeř byl lepší. A to jak v rychlosti, kombinaci, tak i v důrazu. Zlaté Moravce mají mužstvo, které má kvalitu. Jsem rád, že jsme s nimi mohli hrát," zhodnotil zápas trenér Jablonce František Komňacký. Podle něj se potvrdilo, že má obrana Jablonce problém s rychlou kombinační hrou.

Podobný průběh mělo i druhé semifinále, ve kterém Olomouc přehrávala Ústí, na gól si však musela počkat až do závěru poločasu. Bajer našel hlavu Schulmeistera a ten gólem potvrdil svůj velmi dobrý výkon. Poslední tým ligové tabulky pak nezvládl úvod druhé půle a kdy série tří velkých šancí Olomouce během dvou minut skončila gólem Doležala.

Pro Olomouc bylo vítězství o to cennější, že trenér Zdeněk Psotka do utkání nasadil hned osm hráčů věkem do 20 let. "Zkoušeli jsme mladé hráče, kteří nezklamali. Velmi dobrý výkon však podali zejména útočníci Schulmeister a Doležal. Jsme rádi, že jsme to zvládli a že v tomto prestižním turnaji jsme po roce opět ve finále," řekl Psotka.

Naopak ústecký kouč Svatopluk Habanec byl z výkonu svého týmu zklamaný. "Ukázalo se, že je třeba ještě přivést hráče, kteří by nám byli schopni pomoct v těžkém boji o záchranu. Olomouc vyhrála zaslouženě. My jsme zaostali v pohybu. Nemůže se stávat, aby Schulmeister sám přehrál hned tři naše hráče," hodnotil Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články