Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ve finále poháru se plzeňští fotbalisté utkají s Jabloncem

Praha/Olomouc - Fotbalisté Plzně a Jablonce se 18. května utkají ve finále Ondrášovka Cupu. V evropských pohárech tak bude po 19 letech chybět pražská Slavia, která sice Jablonec v dnešní odvetě v Edenu zdolala 2:1, to jí ale po prohře 0:1 na soupeřově hřišti nestačilo. Plzeň si po domácí remíze 2:2 zajistila postup vítězstvím 3:1 v Olomouci. Další informace najdete na fotbalživě.cz.

Slávisté začali v Edenu zostra a hned v první minutě musel jablonecký gólman Špit vyrazit Krajčíkovu ránu nad břevno. Domácí se dál tlačili do útoku, ale Severočeši trpělivě čekali na svou šanci: v 26. minutě hlavičkoval Lafata do břevna a o jedenáct minut později už v další šanci nezaváhal, když potrestal Grajciarovu nepřesnou malou domů.

Po změně stran se domácí nastěhovali před jabloneckou branku a v 57. minutě vykřesali naději. Eliáš v pokutovém území stáhl Milana Černého, rozhodčí mu ukázal červenou kartu a nařídil penaltu, kterou proměnil Jaroslav Černý. Dvě minuty před koncem pak Trapp technickou ranou zajistil Slavii výhru, ta ale měla trpkou příchuť.

Plzeňská Viktoria na Hané kralovala ve všech směrech. Rozhodla už v první půli dvěma slepenými góly Rezka se Střihavkou během čtyř minut. Za stavu 0:2 domácí Janotka neproměnil penaltu, po obrátce ho napodobil i plzeňský Kolář.

Gól, který Plzeň musela po domácí remíze 2:2 v Olomouci vstřelit, padl už po 19 minutách. Limberského v pokutovém území nedovoleně zastavil Dreksa a Rezek se z penalty nemýlil. A záhy přišel druhý úder: Střihavka se ve vápně lehce dostal přes Dreksu a z úhlu levačkou prostřelil Lovásika.

Přesto Olomouc mohla záhy snížit. Lovásikův výkop propadl až k Hubníkovi, který si ve velkém čtverci obhodil Daňka, ale svůj faul plzeňský brankář vzápětí odčinil, když nařízenou penaltu Janotkovi vystihl. Domácí poslali po pauze do hry kanonýra Ordoše, ale jejich totální ofenzivu okamžitě zabrzdil soupeřův třetí gól. Horváthův centr proklouzl od postranní čáry až k neobsazenému Petrželovi, který pohodlně obstřelil bezmocného Lovásika.

Odvetné zápasy semifinále Ondrášovka Cupu:

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2) 
Branky: 80. Jan Navrátil - 19. Rezek z pen., 23. Střihavka, 49. Petržela. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Hořava, Dreksa, Onofrej - Daněk, Rajtoral. Diváci: 3 255. První zápas 2:2, postoupila Plzeň.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 2:1 (0:1) 
Branky: 57. J. Černý z pen., 88. Trapp - 37. Lafata. Rozhodčí: Hájek - Ubias, Teuber. ŽK: Krajčík - Lafata, Drsek. ČK: 56. Eliáš Jablonec). Diváci: 3 576. První zápas 0:1, postoupil Jablonec.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články