Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve finále MS klubů si s argentinským Estudiantes zahraje Barcelona

Abú Zabí - Fotbalisté Barcelony porazili v dnešním semifinále mistrovství světa klubů 3:1 mexické Atlante a postoupili do sobotního finále. V něm se v Abú Zabí utkají s argentinským Estudiantes, které v úterý zdolalo korejský Pohang. Šampioni zóny CONCACAF Atlante, kteří na rozdíl od Barcelony museli absolvovat čtvrtfinále, měli raketový start a už od 5. minuty díky Rojasovi vedli. Ještě do poločasu však vyrovnal Busquets a po přestávce vstřelili vítězové Ligy mistrů ještě dva góly.

O první z nich se postaral držitel Zlatého míče Lionel Messi, jenž k velké radosti čtyřiceti tisíc fanoušků přišel na trávník v 53. minutě. Hvězdný Argentinec, který si minulý týden v utkání s Dynamem Kyjev poranil kotník a vynechal víkendové derby s Espaňolem, převzal dvě minuty po vystřídání přihrávku od Ibrahimovice a překonal gólmana Vilara. Dvanáct minut poté vstřelil třetí gól favorit Pedro Rodríguez a zapsal se do historie.

Dvaadvacetiletý španělský fotbalista se stal prvním hráčem, jenž během jednoho kalendářního roku skóroval v šesti různých soutěžích. Pedro se už letos trefil v lize, národním poháru, Lize mistrů, španělském Superpoháru i evropském Superpoháru. Postupem do finále se tak Barcelona přiblížila tomu, aby byla poprvé ve své stodesetileté historii korunována nejlepším klubem světa. "Pro nás všechny je to nejdůležitější titul, protože jsme ho ještě nikdy nezískali," řekl záložník Andrés Iniesta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články