Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ve čtvrtečních utkáních Poháru ČMFS gól nepadl

Praha/Teplice - Ve čtyřech úvodních čtvrtfinálových zápasech Poháru ČMFS padl jediný gól, který navíc Chmelíček ze Slovácka vstřelil do ostravské sítě z pokutového kopu. Bezbrankovou remízou ve čtvrtek skončily i duely fotbalistů Teplic s Libercem a Sparty s Plzní. Zápasy chudé na branky nepřilákaly do ochozů moc diváků. Na Letné přišlo na fotbal necelých 1400 diváků, ani do Teplic jich nedorazilo o moc více. Odvety jsou na programu za dva týdny. Více informací najdete na serveru fotbalživě.cz.

První utkání na Spartě o postupujícím nerozhodlo

Sparta a Plzeň sehrály první ze tří vzájemných zápasů během dvou týdnů, mezi oba pohárové duely se totiž vejde i jejich ligový souboj. Západočeši na Letné uhráli slibný výsledek pro domácí odvetu a nakonec měli blíže i k výhře, jenže Hájovský v druhém poločase nastřelil jen tyč.

Západočeši na Spartu přijeli s rozhodně útočnějšími plány než někteří soupeři v lize. Do poločasu si hosté vypracovali dvě solidní možnosti a především Krbečkův únik byl nebezpečný, jenže domácí brankář Blažek opět potvrdil své kvality. Také Sparta měla před půlí dvě velké šance: první v 11. minutě po závaru před Daňkem, kdy hlavičkoval Holenda a o dorážku se pokoušel Kladrubský. A podruhé těsně před změnou stran, kdy Berger poslal nádhernou ránu směrem na Daňka, ale ten dokázal vytlačit míč zpod břevna.

Hosté zůstali aktivní i po pauze a v 64. minutě byli ke gólu nejblíže, avšak po Horváthově trestném kopu poslal Hájovský hlavou míč jen do tyče. Jiráček vzápětí hlavičkoval těsně vedle. Šest minut před koncem naopak Wilfriedovu nadějnou ránu srazil plzeňský Lecjaks na roh.

Utkání Teplic s Libercem korunovala neproměněná penalta

V první půli se několikrát ve slibných pozicích neprosadili domácí Mareš a liberecký ostrostřelec Kerič, který mířil pokaždé jen doprostřed branky. Po změně stran Teplice přidaly a ráz utkání se zcela změnil. Mahmutovič prošel přes tři hráče až před brankáře Hauzra a Liberečtí mohli děkovat Holeňákovi, který jeho střelu tečoval těsně vedle tyče. Z následného rohu hlavičkoval Rosa jen do připraveného Hauzra, týž hráč pak v 62. minutě po závaru vleže minul prázdnou branku.

V druhé minutě nastavení pak Hesek přepadl přes Vulina a vybojoval penaltu, jenže ani ta Teplickým nepomohla. Doležalova skákavá střela totiž o dobrý metr minula levou tyč. "Remíza a 17:16 na penalty," tipoval výsledek odvety dobře naložený liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články