Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vavrušku v Příbrami nahradí navrátilec Marko

Příbram - Vedení fotbalového klubu Příbram odvolalo trenéra Davida Vavrušku. Rozhodlo se tak po sérii 12 ligových zápasů bez vítězství a úterním vyřazení ve 2. kole Poháru České pošty s třetiligovým Královým Dvorem. Na lavičku příbramského klubu se nyní po dvouleté odmlce vrací Karol Marko. Smlouva má být oficiálně podepsána ve čtvrtek. 

Karol Marko
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Nebyl jsem z toho šťastný, protože David pro nás odvedl hodně práce. Jenže nevyhrát 12 zápasů a pak ještě vypadnout z poháru s posledním týmem ČFL, to už bylo hodně. Museli jsme dát týmu nový impulz, a proto jsme dnes ráno Davida odvolali," řekl prezident klubu Jaroslav Starka.

Týmu se nyní ujme slovenský kouč Marko, který v Příbrami už působil v sezoně 2009/10, než odešel do Banské Bystrice. Poté koučoval v české lize Ostravu, kde před rokem skončil, a od té doby byl bez angažmá. "Jednali jsme spolu celý den a jsme na všem v podstatě domluvení. Ve čtvrtek dopoledne bychom to měli uzavřít. Jeho výhodou je, že zná místní prostředí," připustil Starka. 

Příbramský prezident by ale rád v klubu udržel i Vavrušku. "Nabídl jsem mu jinou pozici v klubu a dal jsem mu týden na rozmyšlenou. Nerad bych o něj přišel," řekl Starka.

Vavruška je z fotbalu zklamaný a má jiné plány

Samotný Vavruška údajně ale zvažuje, že si dá od fotbalu volno či úplně zakončí trenérskou kariéru. A to i přesto, že mu je teprve 39 let, což z něj dělalo druhého nejmladšího kouče v české lize. "Uvažuji, že ukončím svou dvacetiletou kariéru úplně. Jsem zklamaný ze všeho, co se fotbalu týká, a budu mít úplně jiné plány," uvedl Vavruška.

Vavruška vedl Příbram od 25. kola sezony 2010/11, kdy převzal mužstvo společně s Františkem Kopačem po Romanu Nádvorníkovi. Pomohl tým zachránit a od další sezony byl jmenován hlavním koučem. Po slibném podzimu a atraktivním pojetí hry ale přišel jarní propad zakončený pěti porážkami. Zlepšení nepřišlo ani v nové sezoně, když po pěti kolech je Příbram se třemi body poslední. Předtím Vavruška dělal v Příbrami šéftrenéra mládeže.

Vavruška je druhým odvolaným koučem nové prvoligové sezony. Před Příbramí měnilo trenéra Slovácko, kde Miroslava Soukupa nahradil Svatopluk Habanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž o odvolání trenéra Vavrušky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články