Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vavruška: Jablonec je obrovský favorit, ale vyhrát se dá každý zápas

Liberec - Soupeř podle něj má výborně poskládaný kádr a bylo by prý velkým uměním, pokud by zápas se Slovanem nevyhrál. Trenér libereckých fotbalistů David Vavruška považuje Jablonec nejen vzhledem k dvěma porážkám ve vzájemných ligových zápasech za obrovského favorita středečního finále Poháru FAČR. Na druhou stranu věří, že finále bude vypadat jinak než duely v nejvyšší soutěži a že jeho hráči Jablonec potrápí.

David Vavruška
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jablonec je obrovský favorit. Myslím, že ať si ani nepředstavují, co by to pro ně znamenalo, kdyby finále nevyhráli. To by byl s tou prestiží velký problém. S jejich mužstvem to nevyhrát, by bylo velké umění," řekl Vavruška.

"To mužstvo je výborně poskládané, taky něco stojí finančně. Je připravené na to, aby vyhrávalo poháry, a ne bylo druhé. My se ničeho nezříkáme, ale nemáme mužstvo za 200 milionů," dodal Vavruška.

Přesto věří, že Liberec může ve finále uspět. "Známe silné stránky Jablonce. Jsem přesvědčen, že při určité konstelaci ho kluci potrápí a jsou schopni z toho udělat zajímavé utkání. Já osobně si myslím, že to bude jiné utkání než ta ligová. Je to jeden zápas, je to specifické. Bude to mít i jinou atmosféru než ligová utkání," podotkl kouč s odkazem na dva duely této ligové sezony, které Jablonec vyhrál 1:0 a 2:0.

Když Vavruška na začátku března převzal v kritické situaci liberecké mužstvo a musel s ním bojovat o záchranu, zápasy poháru ho příliš netěšily. "Měli jsme před sebou velký úkol zachránit Liberec v lize a na rovinu říkám, že když jsem před sebou viděl ty vložené zápasy poháru, dobře mi nebylo. Upřímně, v té chvíli bych byl asi radši, kdybychom se mohli soustředit jen na víkendové zápasy," uvedl Vavruška.

"Nakonec to dopadlo tak, že kluci zvládli velmi rychle obojí, a měním názor. Jsem rád, že ta možnost tu je, že si finále můžeme zahrát. Je to obrovská čest a moc se těším," doplnil dvaačtyřicetiletý kouč.

V případě liberecké porážky by se do předkola Evropské ligy kvalifikoval i momentálně pátý tým ligové tabulky Příbram, kde Vavruška v minulosti trénoval. "O tomhle ale vůbec nepřemýšlím, Příbram je pryč, beru to jako předchozí angažmá. Mám tam kamarády a mít budu, ale jsem profesionál. Mají úžasnou sezonu, daří se jim a já jim k tomu gratuluji. Ale tohle je naše finále, ne jejich," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články