Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vašíček posunul Olomouc o něco blíž postupu, Znojmo porazilo Frýdek-Místek

Olomouc – Další velký krok k vítězství v druhé lize, ale také návratu do nejvyšší soutěže udělali fotbalisté Olomouce. Na domácím hřišti především díky hattricku Václava Vašíčka porazili Zlín 4:2 a postup mohou slavit už po příštím kole. Sigma vede tabulku o sedm bodů před druhým Varnsdorfem, který vyhrál v Třinci 4:1 zásluhou dalšího třígólového střelce Ladislava Martana. Znojmo porazilo Frýdek-Místek 2:1, když rozhodující gól vstřelil v nastavení stoper Pavel Dreksa.

Vašíček otevřel skóre hned z první útočné akce ve druhé minutě, ale o chvíli později gólově odpověděl Železník. Ve 48. minutě Vašíček vrátil Olomouci náskok a za další čtvrthodinu čtyřiadvacetiletý střelec zkompletoval hattrick. Železník sice v 76. minutě druhým zásahem snížil, ale Petr krátce před koncem pojistil triumf Sigmy čtvrtou brankou.

Kolín ve Vlašimi udeřil těsně před poločasem, kdy se trefil Hýbl. Domácí Matějka gólem z penalty a brankou ze hry skóre brzy po přestávce otočil, a když se za chvíli prosadil Brejcha, zdálo se, že Vlašim v klidu dokráčí k vítězství. Jenže v 80. minutě snížil Eliáš a v závěru zařídil nečekanou dělbu bodů Biško.

Táborsko nečekaně prohrálo s Pardubicemi 0:1 a nevyužilo šanci přiblížit se čelu tabulky Fotbalové národní ligy. Na druhý Zlín a třetí Varnsdorf, které mají k dobru víkendové zápasy, dál ztrácí pět bodů.

Táborsku zápas vůbec nevyšel a o branku si koledovalo. Nakonec ji dal čtvrt hodiny před koncem Petráň z dorážky. Domácí mohli vzápětí srovnat, ale střídající Musiol trefil jen tyč.

Před Táborsko se na čtvrté místo o skóre dostal Žižkov, který remizoval na půdě Ústí nad Labem bez branek. Pražané byli většinu času lepší, ale v první půli čtyřikrát mířili jen do brankové konstrukce. V závěru měli velkou šanci i domácí, Králíka však vychytal gólman Holý.

Třinec začal výborně a už v deváté minutě šel do vedení po trefě Malcharka. Hosté však ještě v prvním poločase skóre otočili. Ve 26. minutě Martan z penalty vyrovnal a mezi 40. a 42. minutou přidal ze hry další dvě branky. V závěru utkání zvýraznil vedení Varnsdorfu střídající Linka. Třináctý Třinec prohrál potřetí za sebou.

Znojmo uspělo s Frýdkem-Místkem

Slezany poslal po čtvrthodině hry do vedení Zapalač, který z dálky napřáhl a tečovanou střelou protrhl střelecké trápení svého týmu. Domácí vyrovnali v 61. minutě, kdy Ledecký po závaru dorazil do branky neúspěšnou střelu. Cihlář poté trefil tyč a už se zdálo, že zápas skončí remízou. Ovšem v nastavení se domácí po rohovém kopu dostali k dalšímu centru a Dreksa hlavou rozhodl.

Ve dalším zápase Sokolov vydoloval těsnou výhru 1:0 na hřišti Mostu. Domácí ve 13. minutě nepohlídali Přeučila na zadní tyči a brankář Mandous už neměl šanci zasáhnout. Pro Most to byla jedenáctá prohra v řadě a čtyři kola před koncem ztrácí deset bodů na záchranu.

Graffin Vlašim - FK Kolín 3:3 (0:1)

Branky: 51. z pen. a 54. Matějka, 63. Brejcha - 44. Hýbl, 80. Eliáš, 90. Biško. Rozhodčí: Jech - Mokrusch, Kožár. ŽK: Štochl - Bláha, Ježdík. Diváci: 485.

FK Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:0

Rozhodčí: Orel - O. Černý, Fišer. ŽK: Peterka, Králík, Krátký (všichni Ústí). Diváci: 863.

Třinec - Varnsdorf 1:4 (1:3)

Branky: 9. Malcharek - 26. z pen., 40. a 42. Martan, 87. Linka. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Dobrovolný. ŽK: Velner, Smetana, Tomeček - Norek. Diváci: 422.

Sigma Olomouc - Zlín 4:2 (1:1)

Branky: 2., 48. a 63. Vašíček, 88. Petr - 6. a 76. Železník. Rozhodčí: Kovařík - Kříž, Kubr. ŽK: Vašíček, Cana - Pazdera. Diváci: 3480.

Opava - Karviná 0:0

Rozhodčí: Julínek - Kordula, Paták. ŽK: Janíček (Karviná). Diváci: 1625.

Znojmo - Frýdek-Místek 2:1 (0:1)

Branky: 61. Ledecký, 90.+2 Dreksa - 15. Zapalač. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Peřina. ŽK: Cihlář - Mehremič, Mihalek. Diváci: 373.

Most - Sokolov 0:1 (0:1)

Branka: 13. Přeučil. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pilný. ŽK: Wermke, Veselinovič - Blažek, Kosak.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články