Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Varnsdorf doma porazil Třinec a znovu vede druhou ligu

Praha – Fotbalisté Varnsdorfu porazili ve 12. kole druhé ligy Třinec 3:1 a po pátém vítězství za sebou vedou tabulku. Druhé Táborsko na Slovan ztrácí bod, ale má zápas k dobru. Olomouc díky brance střídajícího Ordoše z 82. minuty vyhrála ve Zlíně a po úterní dohrávce s Táborskem může poskočit do čela. Žižkov zdolal předposlední Ústí nad Labem 1:0 a ukončil sérii tří utkání bez vítězství. Viktoria se posunula na čtvrté místo Fotbalové národní ligy.

Radost fotbalistů Táborska
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: František Panec

Diváci ve Varnsdorfu viděli v úvodní dvacetiminutovce hned tři branky. Na gól Daníčka ze třetí minuty dokázal odpovědět třinecký Smetana, ale Kouřil vrátil vedení domácím, kteří ho už nepustili. Navíc v 56. minutě pojistil náskok třetím zásahem Jurča.

O dvacet minut později ještě uchránila hosty od dalšího inkasovaného gólu branková konstrukce po dorážce Daníčka. Třináctý Třinec tak prodloužil čekání na výhru na sedm utkání.

Žižkovský Súkenník trefil po dvaceti minutách tyčku, ale ve 34. minutě už po Folprechtově přihrávce poslal Žižkov do vedení. Pražané mohli náskok zvýraznit, ale ve druhém poločase se vyznamenal ústecký brankář Novák, který zneškodnil pokusy Bartošáka a Bazala. Ústí zůstává nejhorším venkovním celkem soutěže s jediným bodem na kontě.

Poslední Kolín doma neudržel vedení nad sedmou Vlašimí a prohrál 1:3. Nováček soutěže si připsal již devátou porážku v ročníku a na nesestupové pozice ztrácí tři body.

V Pardubicích hosté dobývali branku Východočechů přes 50 minut, ale potom během čtvrthodiny zápas rozhodli Presl, Cíferský a Javorek. Havířské derby dvou Baníků mezi Sokolovem a Mostem skončilo výhrou Západočechů 2:0. Domácí tým se v neúplné tabulce posunul na třetí místo a udržel se o skóre před Karvinou, která gólem z penalty deset minut před koncem zápasu porazila v regionálním derby Opavu.

Šanci dotáhnout se na druhé místo promarnilo Znojmo po prohře 0:1 ve Frýdku-Místku. Jedinou branku zápasu dal v 21. minutě Vašenda. Domácí tak hned v prvním zápase pod vedením nového trenéra Karla Orla, který nahradil odvolaného Vladimíra Goffu, ukončili sérii tří porážek za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Varnsdorf - Třinec

Výsledky 12. kola druhé fotbalové ligy:

Sokolov - Most 2:0 (1:0)
Branky: 5. Vaněček, 66. Čada. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Caletka. ŽK: Čada, Vondráček - Mlika, Avdič, Schůt. ČK: 51. Avdič. Diváci: 920.

Karviná - Opava 1:0 (0:0)
Branka: 80. Budínský z pen. Rozhodčí: Nenadál - Machálek, Dobrovolný. ŽK: Růžička, Hatok, Lipčák - Horka, Ševčík, Metelka, Pospěch, Grusmann. Diváci: 1033.

Pardubice - Táborsko 0:3 (0:0)
Branky: 52. Presl, 63. Cíferský, 66. Javorek. Rozhodčí: M. Paták - Fišer, Zeman. ŽK: Divíšek (Táborsko). Diváci: 586.

Frýdek-Místek - Znojmo 1:0 (1:0)
Branka: 21. Vašenda. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Caletka. ŽK: Talián - Žondra, Lacko, Okleštěk, Jonov. Diváci: 2050.

Zlín - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branky: 82. Ordoš. Rozhodčí: Proske - Vlasjuk, Černý. ŽK: Houska (Olomouc). Diváci: 2286.

Žižkov - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 32. Súkenník. Rozhodčí: Příhoda - Vysloužil, Kožár. ŽK: Opluštil, Bartošák, Podrazký - Smola, Králík, Martykán, Vraštil. Diváci: 1725.

Varnsdorf - Třinec 3:1 (2:1)
Branky: 3. Daníček, 17. Kouřil, 56. Jurča - 14. Smetana. Rozhodčí: Berka - Pilný, Vankát. ŽK: Janoušek, Breite - Čelůstka, Smetana, Velner.

Kolín - Vlašim 1:3 (1:0)
Branky: 40. Macháček - 49. a 70. Matějka, 74. Barák. Rozhodčí: Jech - Peřina, Antoníček. ŽK: Schön, Klapka, Biško - Petrů, Putz, Radoš. Diváci: 350.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články