Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liverpool porazil Arsenal, Vardy a spol. zostudili City a Souček pomohl West Hamu

Liverpool ve 3. kole Premier League porazil Arsenal 3:1 a vrátil soupeři srpnovou porážku v Superpoháru. Mistrovský tým tak zůstal stoprocentní. To Manchester City, jeden z hlavních favoritů na zisk titulu, utrpěl doma senzační porážku s Leicesterem 2:5 - hattrickem se pod skalp "Citizens" podepsal Jamie Vardy. Městští rivalové United naopak vyhráli, přestože rozhodující gól v Brightonu vstřelili až po závěrečném hvizdu a zásahu VARu. Stoprocentní zůstává Everton po triumfu na stadionu Crystalu Palace, naopak "jen" remízu zapsali fotbalisté Chelsea a Tottenhamu.

Utkání Liverpool - Arsenal
zdroj: ČTK/AP

Liverpool v duelu dvou dosud stoprocentních týmů ještě v prvním poločase otočil skóre, které ve 25. minutě otevřel francouzský útočník Alexandre Lacazette po nešikovném pokusu obránce Andrewa Robertsona o odvrácení centru.

Obrat skóre zařídili rovněž z bezprostřední blízkosti Sadio Mané, který stejně jako Lacazette skóroval v sezoně už potřetí, a právě Robertson. V závěru Diogo Jota v prvním ligovém startu po příchodu z Wolverhamptonu zpečetil výsledek skrytou střelou z hranice velkého vápna.

Vardy dal hattrick

"Citizens" poslal do vedení ve 4. minutě při 200. startu v Premier League Riyad Mahrez, ale poté začal úřadovat Vardy. Nejlepší střelec minulé sezony nejprve v první půli z pokutového kopu vyrovnal a v 54. minutě efektní patičkou otočil skóre.

O čtyři minuty později navíc stejně jako v prvním případě vybojoval penaltu a ani podruhé v zápase "z bílého bodu" nezaváhal. To se mezi anglickou elitou naposledy povedlo před šestnácti lety Milanu Barošovi v dresu Liverpoolu proti Crystalu Palace.

Po dalších gólech Jamese Madissona a na druhé straně Nathana Akého dostaly "Foxes" šanci na třetí penaltu, kterou zužitkoval Youri Tielemans. Pep Guardiola poprvé v 686. zápase v roli kouče inkasoval s vlastním týmem pět gólů v jednom utkání.

Tottenham přišel o vítězství v nastavení

Newcastle proti favoritovi v úvodu odolával zejména díky vynikajícímu výkonu gólmana Karla Darlowa, který znovu zastoupil zraněnou jedničku Martina Dúbravku. Proti Lucasovu zakončení na zadní tyči už ale zakročit nemohl.

Na čtyřgólové představení z minulého kola proti Southamptonu mohl navázat Son Hung-min, v průběhu prvního poločasu ale dvakrát trefil brankovou konstrukci. Promarněné šance nakonec "Spurs" mrzely. V samém závěru totiž spadl míč ve vápně na ruku Erika Diera a Wilson v sedmé minutě nastavení prostřelil z pokutového kopu Huga Llorise.

Součkovi gól po přezkoumání nepřipsali

Záložník Tomáš Souček pomohl West Hamu k nečekanému vítězství 4:0 nad Wolverhamptonem a k prvním bodům v nové sezoně. Po jeho hlavičce zvýšili "hammers" na rozdíl tří branek, ale gól byl později označen za vlastní trefu Raúla Jiméneze. 

Hrdinou duelu se stal autor dvou zásahů Jarrod Bowen, který nejprve poslal domácí do vedení a v 57. minutě náskok zdvojnásobil. Konečnou podobu výsledku, jejž očekával málokdo, dal v nastaveném čase střídající Sebastian Haller.

Fernandes rozhodl infarktové drama v Brightonu

Manchester vstoupil do ligové sezony nečekanou domácí prohrou 1:3 s Crystal Palace a dobře nevkročil ani do dalšího utkání. Brighton se ujal vedení ve 40. minutě po penaltové "panence" Neala Maupaye.

"Rudí ďáblové" srovnali za tři minuty po vlastní trefě Lewise Dunka. Anglický obránce si od debutu v Premier League v srpnu 2017 vstřelil pátý vlastní gól, nejvíce ze všech hráčů.

Ve druhé půli rozhodčí nejprve odvolal Brightonu penaltu a Rashfordovi zase gól kvůli ofsajdu. Vzápětí se ale Rashford dočkal, když si pohrál s domácí obranou a obrátil skóre.

Brighton vyrovnal v páté minutě nastavení zásluhou Solomona Marche. Jenže rozhodčí nechal pokračovat ve hře i po uplynutí přidaného času a Maupay nešťastně zahrál v pokutovém území rukou. Sudí sice zápas ukončil, ale kvůli sporné situaci se šel podívat na video a nakonec ve prospěch United odpískal penaltu, z níž se Fernandes nemýlil.

"Dovedete si představit, že to s emocemi bylo jako na horské dráze. Nejdřív byly pořádně vysoko, protože jsme si mysleli, že jsme vstřelili poslední gól utkání po fantastické odpovědi na vedoucí branku United," řekl trenér Brightonu Graham Potter.

"Pak se překvapivě pokračovalo, za nastavení je zodpovědný rozhodčí, ne my. Je samozřejmě frustrující, když proti vám odpískají penaltu po závěrečném hvizdu. Celkově jsem ale na tým velmi pyšný. To, že jsme vyšli naprázdno, je zdrcující," dodal.

Jeho svěřenci pětkrát nastřelili konstrukci branky. "Brighton možná prohlásí, že byl lepší. Hlavní je ale střílet góly a ne tyče nebo břevna," konstatoval Fernandes.

Chelsea zápas otočit nedokázala, Everton znovu slavil

Chelsea začala špatně a po 27 minutách prohrávala o tři branky. Nejprve se dvakrát trefil Callum Robinson a poté Kyle Bartley. Po přestávce snížili Mason Mount a Callum Hudson-Odoi. Bod přiřkl hostům ve třetí minutě nastavení Tammy Abraham.

"Blues" nevyhráli druhé kolo po sobě, zatímco West Bromwich po návratu mezi elitu stále čeká na premiérovou výhru. Získal alespoň první bod.

Calvert-Lewin opět skóroval

Everton poslal do vedení v desáté minutě Dominic Calvert-Lewin. Anglický útočník se zapsal mezi střelce i ve třetím duelu Premier League v sezoně a celkově skóroval popáté. Londýnský celek srovnal, jenže ve 40. minutě Richarlison z penalty nezaváhal. "Karamelky" jsou v neúplné tabulce první.

Burnley doma podlehlo Southamptonu 0:1. O první výhře hostů rozhodl v páté minutě Danny Ings. Celý zápas v dresu Burnley, které prohrálo i podruhé v sezoně, odehrál český útočník Matěj Vydra.

Bamford v závěru rozhodl o výhře Leedsu v Sheffieldu

Nováček Leeds zvítězil 1:0 na hřišti Sheffieldu United. Jediný gól yorkshirského derby vstřelil v 88. minutě útočník Patrick Bamford.

Anglický útočník si v závěru utkání naskočil na centr Jacka Harrisona a hlavou rozhodl. Bamford potvrdil v úvodu sezony skvělou střeleckou formu a prosadil se i v třetím ligovém utkání.

Leeds má na kontě šest bodů, nestačil pouze na obhájce titulu Liverpool. Sheffield naopak dál čeká nejen na první bod, ale i na vstřelenou branku.

Aston Villa zvítězila na hřišti Fulhamu 3:0 a vyhrála i druhý zápas v sezoně Premier League. Domácí nováček je naproti tomu po třech utkáních po návratu mezi elitu bez bodu.

Fulhamu nevyšly úvodní pasáže v obou poločasech. Už po čtvrthodině hry prohrával po gólech Jacka Grealishe a Conora Hourihanea, kteří zužitkovali přihrávky Johna McGinna. Tři minuty po změně stran završil výsledek Tyrone Mings.

Aston Villa, jež v minulé sezoně tak tak udržela prvoligovou příslušnost, zůstala v soutěži jako jediná bez obdrženého gólu. Zato Fulham dosud pokaždé inkasoval nejméně tři branky a je na dně tabulky.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Brighton - Manchester United 2:3 (40. Maupay z pen., 90.+5 March - 43. vlastní Dunk, 55. Rashford, 90.+10 Fernandes z pen.), Crystal Palace - Everton 1:2 (26. Kouyaté - 10. Calvert-Lewin, 40. Richarlison z pen.), West Bromwich - Chelsea 3:3 (4. a 25. Robinson, 27. Bartley - 55. Mount, 70. Hudson-Odoi, 90.+3 Abraham), Burnley - Southampton 0:1 (5. Ings), Sheffield United - Leeds 0:1 (88. Bamford), Tottenham - Newcastle 1:1 (25. Lucas - 90.+7 Wilson z pen.), Manchester City - Leicester 2:5 (4. Mahriz, 84. Aké - 34. z pen., 54. a 58. z pen. Vardy, 77. Maddison, 88. Tielemans z pen.), West Ham United - Wolverhampton 4:0 (17. a 57. Bowen, 66. vlastní Jiménez, 90.+3 Haller)Fulham - Aston Villa 0:3 (4. Grealish, 15. Hourihane, 48. Mings), Liverpool - Arsenal 3:1 (28. Mané, 34. Robertson, 88. Jota - 25. Lacazette).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články