Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Van Persie gólem z nastavení rozhodl o výhře United nad City

Manchester  - Bitvu o Manchester ovládli hráči United. Rudí ďáblové vyhráli městské derby na hřišti Manchesteru City 3:2 a náskok v čele tabulky na svého úhlavního rivala zvýšili na šest bodů. O vůbec první porážce obhájce titulu v sezoně rozhodl z přímého kopu v nastavení Robin van Persie. Oslavu rozhodující branky poznamenalo krvavé zranění stopera United Ria Ferdinanda, kterého zasáhla mince hozená z kotle domácích příznivců.

Robin van Persie slaví gól United
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Svěřenci trenéra Roberta Manciniho vstoupili do domácího utkání aktivněji, ale jejich převahu utnul v 16. minutě vedoucí brankou Wayne Rooney. Anglický útočník po přihrávce Younga přelstil dva obránce i brankáře Harta chytrou, málo důraznou střelou k tyči.

Po půlhodině hry pak sedmadvacetiletý střelec poslal z první do sítě nahrávku Rafaela a s deseti zásahy se stal nejúspěšnějším střelcem United v historii městských derby. V Premier League navíc jako teprve šestý hráč dosáhl na metu 150 vstřelených gólů.

Po hodině hry nastřelil Van Persie tyč a míč dorazil do branky Young, jenže rozhodčí gól chybně neuznali pro ofsajd. Domácí tak udeřili hned z protiútoku, na jehož konci byl po asistenci střídajícího Téveze záložník Yaya Touré.

Na 2:2 vyrovnal čtyři minuty před koncem střelou po rohovém kopu bek Zabaleta, ale domácím to na body nestačilo. V první minutě nastavení zakroutil na vzdálenější tyč přímý kop s pomocí Nasriho teče ve zdi nejlepší střelec poslední sezony Van Persie.

Alex Ferguson o incidentu z konce utkání:

"Takové věci by se neměly stávat. Totéž se událo i na Chelsea, tam to ale zakrylo něco jiného. Opravdu bychom se bez takových situací obešli."

Manchester City na svém stadionu v lize prohrál po 37 duelech, poprvé od prosince 2010. Přišel také o možnost vyrovnat klubový rekord 22 ligových utkání bez porážky v řadě ze sezony 1936/37, protože jeho série dnes skončila po 21 zápasech.

Everton díky obratu v závěru porazil Tottenham 2:1 a zásluhou lepšího skóre se před něj posunul na čtvrté místo tabulky. Liverpoolský tým prohrával od 76. minuty po gólu Dempseyho, jenže v poslední minutě srovnal Pienaar a v druhé minutě nastavení otočil skóre Jelavič.

Nedělní výsledky 16. kola:

Manchester City - Manchester United 2:3 (60. Y. Touré, 86. Zabaleta - 16. a 39. Rooney, 90.+1 Van Persie)

Everton - Tottenham 2:1 (90. Pienaar, 90.+2 Jelavič - 76. Dempsey)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články