Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Van Gaal: Výsledky Manchesteru přijdou za tři měsíce

Manchester - Nový trenér fotbalistů Manchesteru United Louis van Gaal varoval fanoušky, ať od něj hned nečekají zázraky. Podle dvaašedesátiletého nizozemského kouče totiž bude tři měsíce trvat, než si hráči zvyknou na jeho pracovní styl a metody. "V každém klubu, kde jsem byl, jsme se první tři měsíce trápili," řekl Van Gaal. "Potom mě hráči poznali jako trenéra i jako člověka," dodal.

Sport
zdroj: ČT4

"Většina hráčů hraje instinktivně, ale já bych chtěl, aby u fotbalu mysleli a věděli, proč co dělají. A to je na začátku hodně náročný proces," přidal Van Gaal, jenž v United nahradil Davida Moyese, pod kterým Rudí ďáblové zaznamenali nejhorší sezonu od roku 1990 a poprvé po 25 letech nepostoupil do evropských pohárů.

Van Gaala čeká relativně snadný start proti Swansea, Sunderlandu a Burnley, bývalý kouč Ajaxu, Barcelony, Nizozemska a Bayernu Mnichov je však opatrný. "V Bayernu jsme kdysi byli po třech měsících na sedmém místě v německé lize a v Lize mistrů jsme byli třetí ve skupině. Museli jsme porazit Juventus, to se podařilo a celá sezona se otočila," prohlásil.

Nový trenér Manchesteru United Louis van Gaal (vlevo) s Bobbym Charltonem
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

United v létě koupili za údajných 60 milionů liber obránce Luka Shawa a španělského záložníka Andera Herreru, Van Gaal však slíbil, že šanci pod ním dostanou i odchovanci United. "Když jsme vyhráli Ligu mistrů s Ajaxem, měli jsme v týmu sedmnáctileté, osmnáctileté a devatenáctileté hráče," uvedl.

"A když se podíváte na Barcelonu, tak tam jsou pořád hráči, které jsem vedl, protože jsem dal řadě mladých šanci," přidal. "Jsou tam Xavi, Andrés Iniesta, Carles Puyol, Víctor Valdés a hrál pode mnou i Thiago Motta, který je v Paris St. Germain, což je také velký klub," prohlásil.

"V Bayernu to bylo podobné s Thomasem Müllerem, Davidem Alabou, Tonim Kroosem, takže je vidět, že myslím na dlouhodobou budoucnost klubu. A když kupuji, tak to jsou hráči pro budoucnost, ne jen pro okamžitý užitek, protože klub je u mě vždy na prvním místě," uzavřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články