Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Valverde: Tohle je výzva. Nechci hru Barcelony měnit, jen vyladit

Barcelona – Neměnit, naopak, prohloubit a vyladit tradiční herní styl tika-taka. S tímhle cílem přišel do Barcelony nový kouč Ernesto Valverde, který chce dovést slavný celek opět k titulu mistra Španělska, jenž letos získal Real Madrid.

Ernesto Valverde, nový kouč Barcelony
zdroj: ČT4 autor: ČTK/EFE/Salvador Sas

Trenér také dál počítá se službami třiatřicetileté ikony klubu záložníka Andrése Iniesty. "Je to nejtěžší výzva v mé hráčské i trenérské kariéře. To je bez debat," řekl Valverde na první tiskové konferenci v nové funkci a nezapomněl dodat, že si věří.

Na lavičku slavného klubu přišel z Bilbaa jako náhrada za Luise Enriqueho, který se po třech sezonách rozhodl odejít a užít si trochu klidu. "Když vám zavolá takový klub jako Barcelona, není prostor na nějaké dlouhé přemýšlení. Luis Enrique je mimořádný trenér, který zde dosáhl velkých věcí. Všichni mí předchůdci tady byli velcí trenéři a osobnosti té nejvyšší kvality. Nejen Enrique, ale i Tito Vilanova, Guardiola a Johan Cruyff," uvedl Valverde.

Třiapdesátiletý trenér dodal, že tohle je pro něho přesně ta výzva, po které toužil. "Věřím, že na práci svých předchůdců navážeme. Společně chceme dělat radost našim fanouškům po celém světě a samozřejmě získat titul, to je hlavní cíl," dodal nový kouč.

Co čekat od příchodu Valverdeho do Barcelony? (od 14:30) 

Přestože katalánský celek v této sezoně skončil ve španělské La Lize druhý za mistrovským Realem Madrid a v Lize mistrů vypadl už ve čtvrtfinále, Valverde nijak nehodlá měnit typický herní styl týmu zvaný tiki-taka. "Barcelona a její klubová filozofie jsou proslulé po celém světě. Musím se tomu přizpůsobit. Mým záměrem je prohloubit charakteristický herní styl Barcelony a trochu ho vyladit, pokud je to možné," prohlásil.

Valverde se těší na spolupráci s hvězdným Lionelem Messim. "Mám štěstí, že ho mohu trénovat, takový zážitek má člověk jednou za život. Když si myslíte, že Messi dosáhl svého vrcholu, další den vás překvapí. Doufám, že si užiju jeho hru a pomohu mu se ještě zlepšit, pokud je to možné," uvedl Valverde.  

Dále chce stavět hru okolo třiatřicetiletého špílmachra Andrése Iniesty. "Považuji Iniestu za velmi důležitého hráče pro tým i pro celý klub. Stále může na hřiště hodně přinést," prohlásil Valverde, který za Barcelonu v letech 1988 až 1990 také hrál.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články