Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Valverde se za červenou omlouval, od soupeře ale slyšel chválu. Zachoval bych se stejně, řekl Simeone

Závěr finále španělského Superpoháru musel sledovat pouze z útrob stadionu, jelikož Federico Valverde z Realu Madrid během prodloužení zastavil faulem vyloženou šanci Atlética a okamžitě dostal červenou. Jednadvacetiletý hráč, který obdržel cenu pro nejlepšího hráče utkání, se za incident omluvil, přesto ho za zákrok ocenil i kouč soupeře Diego Simeone. Podle něj šlo o klíčový moment, který nakonec dovedl Real k výhře.

Federico Valverde z Realu Madrid vidí červenou kartu
zdroj: ČTK/AP autor: Hassan Ammar

Real zápas v Džiddě vyhrál po penaltovém rozstřelu, ale pět minut před koncem prodloužení mohlo Atlético za bezbrankového stavu skórovat, protože Álvaro Morata šel sám na branku. Jenže Valverde unikajícího soupeře chladnokrevně podrazil a i když dostal rovnou červenou kartu, Real se v oslabení ubránil a poté uspěl v rozstřelu.

"Byl to rozhodující okamžik zápasu, protože kdyby akce pokračovala, tak jsme pravděpodobně dali gól," řekl Simeone, který Valverdeho utišoval při odchodu ze hřiště.

"Řekl jsem mu, aby se tím netrápil, že na jeho místě by se každý zachoval stejně. Udělal, co udělat musel," přidal bývalý argentinský reprezentant, jenž sám neměl v kariéře k hře za hranou pravidel daleko.

Sám Valverde přiznal, že i když tím Realu pomohl k triumfu, zákroku přeci jen trochu litoval. "Neudělal jsem pěknou věc, ale nic jiného jsem dělat nemohl. Moratovi jsem se omluvil a i když jsem rád, že jsme pohár vyhráli, tak přeci jen se trochu stydím," prohlásil. "Ale spoluhráči i trenér mě podpořili a zastal se mě i Simeone a takové gesto by každý neudělal," doplnil Valverde.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články