Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Valná hromada byla znovu odložena. Nejsme schopni dodržet rozestupy, vysvětlil Malík

Valná hromada Fotbalové asociace ČR, která se měla uskutečnit 18. června v Olomouci, byla znovu odložena. Rozhodl o tom Výkonný výbor FAČR. Důvodem jsou přetrvávající opatření proti šíření nového typu koronaviru, která komplikují organizaci. O novém termínu zatím nerozhodl. Původně se měla valná hromada konat 29. května.

"Poslední rozhodnutí vlády České republiky v oblasti veřejných akcí i nadále obsahuje povinnost dodržovat povinné rozestupy dva metry. Ty bohužel nejsme při vší snaze schopni v rámci avizované adresy v NH hotelu Olomouc dodržet," uvedl předseda FAČR Martin Malík.

Podle generálního sekretáře asociace Jana Paulyho by v současné době nepomohlo ani přeložení valné hromady jinam. Výkonný výbor proto využil svého práva na přesunutí valné hromady. Zasedání by se mělo uskutečnit v Olomouci, pro konání valné hromady má FAČR k dispozici čtyři termíny v srpnu, září a říjnu tohoto roku.

"Ačkoliv bychom mohli najít místo s dostatečnou kapacitou, kde by šlo dodržet patřičné rozestupy, museli bychom v takovém případě zase změnit pozvánku. To lze ale řádně činit dle stanov pouze osm týdnů před dnem konání samotné valné hromady," prohlásil Pauly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články