Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vallecano si vyšláplo na Real, v čele je po Piquého rozlučce Barcelona. Atlético zaváhalo

Vítěznou rozlučku s veleúspěšnou kariérou prožil Gerard Piqué. Barcelona totiž ve 13. kole porazila 2:0 Almeríi a vzhledem k senzační porážce Realu Madrid 2:3 ve Vallecanu se posunula na první místo španělské nejvyšší soutěže. Třetí Atlético Madrid remizovalo s Espaňolem Barcelona 1:1 a nesložilo reparát po fiasku v Lize mistrů. Z městského derby si čtvrtý Betis i sedmnáctá FC Sevilla shodně odnesly po bodu za remízu 1:1.

Fotbalisté Vallecana oslavují gól v síti Realu Madrid
zdroj: REUTERS

V nominaci Realu scházel ve třetím utkání za sebou útočník Karim Benzema. Držitel Zlatého míče má dva týdny před startem mistrovství světa v Kataru, kde by měl pomáhat Francii obhajovat titul, i nadále svalové problémy.

"Bílý balet" na stadionu městského konkurenta prohrával od 5. minuty, kdy se prosadil Comesana. V závěru poločasu sice skóre otočil zásluhou Modričovy penalty a gólu Militaa, ale těsně před přestávkou vyrovnal García.

O nečekaném triumfu Vallecana rozhodl z pokutového kopu za Carvajalovu ruku v 68. minutě Trejo. První pokus mu Courtois zlikvidoval, ale protože gólman Realu nestál na brankové čáře, dostal domácí kapitán druhou šanci  a tentokrát se štěstím uspěl.

Piqué se rozloučil vítězně

Barcelona sice měla od začátku převahu, ale prosadila se až po přestávce. V prvním poločase mohl domácí poslat do vedení nejlepší střelec La Ligy Robert Lewandowski, ale z pokutového kopu neuspěl.

Katalánský celek se dočkal po třech minutách druhého poločasu, kdy se prosadil Dembélé. Druhou branku přidal po hodině De Jong a definitivně zajistil Piquému vítěznou rozlučku s kariérou. Pětatřicetiletý stoper během 14 let v Barceloně získal s klubem mimo jiné osm titulů a třikrát s ním vyhrál Ligu mistrů. Za Španělsko si připsal 102 startů a vyhrál s ním mistrovství Evropy i světa.

Gerard Piqué
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Barca" vyhrála i třetí ligový zápas po porážce v El Clásicu s Realem a rivala v tabulce o dva body přeskočila.

Vyhecované sevillské derby vítěze nepoznalo

Velkou šanci na otevření skóre měli hráči Betisu již v 8. minuě, kdy po standardní situaci orazítkovali dvakrát brankovou konstrukci. Ve 38. minutě dostal první červenou kartu zápasu Montiel za nebezpečný skluz. O čtyři minuty později přišel na hřiště střídající Navas a během první minuty si vstřelil vlastní branku.

V nastavení prvního poločasu se síly na hřišti vyrovnaly. Fékir byl faulován a poté z frustrace strčil do obličeje hráče Sevilly, za což dostal červenou kartu.

Na začátku druhé půle byl vyloučen Inglesias za hrubý faul a Betis dohrával v devíti. V posledních deseti minutách byl nejvýraznějším mužem na trávníku srbský záložník Gudelj, který nejprve tvrdou ranou z dálky vyrovnal. V 90. minutě se ještě odhodlal ke střele zpoza vápna, ale jeho pokus skončil na břevně. V poslední minutě utkání se Gudelj dostal k ještě jedné velké šanci, Bravo však jeho pokus skvěle zneškodnil.

Girona zaskočila Bilbao

V Gironě padly všechny branky v průběhu jedenácti minut v závěrečné fázi zápasu. Španělského reprezentačního gólmana Unaie Simóna v brance Bilbaa překonal v 68. minutě hlavou David López. O osm minut později zvýšil po brejku Iván Martín, jenž hrál první zápas po čtyřměsíční zdravotní pauze. Favorizovaný Athletic v 79. minutě díky prudké střele Gorky Guruzety snížil, na body však nedosáhl.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

Girona - Bilbao 2:1 (68. López, 76. Martín - 79. Guruzeta), Getafe - Cádiz 0:0, Valladolid - Elche 2:1 (40. Sánchez, 46. Mesa - 63. Josan), Vigo - Pamplona 1:2 (19. Aspas - 8. a 28. Ávila), FC Barcelona - Almería 2:0 (48. Dembélé, 62. De Jong), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:1 (78. Félix - 62. Darder), San Sebastian - Valencie 1:1 (10. vlastní Guillamon - 25. Lino), Villarreal - Mallorca 0:2 (32. Muriqi, 76. Ndiaye), Betis Sevilla - FC Sevilla 1:1 (43. vlastní Navas - 82. Gudelj), Vallecano - Real Madrid 3:2 (5. Comesana, 44. García, 68. Trejo z pen. - 37. Modrič z pen., 41. Militao).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články