Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vallecano obralo i podruhé v sezoně Real o body, Girona šanci dotáhnout se na lídra nevyužila

Real Madrid ve španělské lize remizoval na hřišti patnáctého Vallecana 1:1, zatímco Girona prohrála v Bilbau 2:3, a nevyužila tak šance přiblížit se mu na tři body. Domácí obrali giganta po listopadovém bezbrankovém utkání o body i ve druhém vzájemném zápase v ligovém ročníku, což se jim podařilo teprve podruhé v historii. Poprvé to dokázali v sezoně 1992/93.

Utkání Vallecano – Real Madrid
zdroj: Reuters autor: Ana Beltran

Útočník Joselu poslal Real do vedení už ve třetí minutě po vydařeném brejku. Ve 27. minutě vyrovnal z penalty de Tomás.

Odchovanec bílého baletu stal se prvním hráčem, jemuž se v této sezoně podařilo proti Realu skórovat ze standardní situace.

Vallecano k cennému bodu dovedl dosavadní asistent trenéra Iňigo Pérez, který na lavičce nahradil odvolaného Francisca Rodrígueze.

Dva góly Bilbaa dal Álex Berenguer, který otevřel skóre už ve druhé minutě. Gironě, která je velkým překvapením soutěže, jakoby ale docházel dech. Svěřenci kouče Míchela utrpěli druhou porážku za sebou a nevyhráli už potřetí v řadě.

Bereanguer hned v úvodu potrestal chybu v rozehrávce hostů a v 56. minutě získal Athleticu znovu vedení poté, co se zblízka prosadil Cygankov. Po hodině hry zvýšil na 3:1 Iňaki Williams, Girona zápas zdramatizovala po zásahu Erica Garcíi z 75. minuty, ale šance na vyrovnání v závěru promarnila.

San Sebastian uspěl 2:1 na Mallorce a posunul se na šesté místo před Betis, který remizoval bez branek s Alavésem. O výhře účastníka osmifinále Ligy mistrů rozhodl ve třetí minutě nastavení záložník Merino.

Španělská fotbalová liga – 25. kolo:

Vallecano – Real Madrid 1:1 (27. de Tomás z pen. – 3. Joselu), Granada – Almería 1:1 (75. Uzuni – 9. Pubill), Mallorca – San Sebastian 1:2 (4. Sánchez – 38. Kubo, 90.+3 Merino), Betis – Alavés 0:0Bilbao - Girona 3:2 (2. a 56. Berenguer, 60. I. Williams - 49. Cygankov, 75. E. García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články