Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vaclíkova Sevilla přišla o výhru v nastavení, Messi z přímých kopů rozhodl derby

Barcelona porazila v 15. kole španělské ligy na hřišti městského rivala Espaňol 4:0. Lionel Messi se dvakrát trefil z přímého kopu. Brankář Tomáš Vaclík inkasoval v nastaveném čase zápasu ve Valencii vyrovnávací gól a Sevilla pouze remizovala 1:1. Stejně bodů jako andaluský celek má na třetím místě Atlético Madrid po vítězství nad Alavésem 3:0. Čtvrtý je Real, který poslední Huescu na jejím stadionu porazil 1:0.

Utkání Atlético Madrid – Alavés
zdroj: ČTK autor: ZUMA/AFP7

Vaclík už ve čtvrté minutě zlikvidoval hlavičku Garaye a následně fantasticky zneškodnil pokus dorážejícího Miny. Po změně stran vychytal v další šanci Solera a pak už se gólově prosadil jeho tým.

V 55. minutě tečoval Sarabia za Netova záda Ben Yedderův nepovedený pokus. Sevilla mohla přidat další góly, Banega a po něm i Silva ale nastřelili pouze tyč.

V závěru domácí zatlačili soupeře a nakonec se dočkali vyrovnání z poslední akce utkání. Vaclík se snažil vyboxovat centrovaný míč směřující do vápna, předskočil ho ale Diakhaby a usměrnil míč do sítě.

Lídr soutěže měl v barcelonském derby od prvních minut navrch a v 17. minutě se ujal vedení po Messiho precizně zahraném přímém kopu.

Hvězdný Argentinec se stal historicky prvním fotbalistou, kterému se podařilo vstřelit deset a více branek ve 13 sezonách La Ligy po sobě.

Messi byl nadále aktivní a v 26. minutě připravil kolmicí gól pro svého kolegu z útoku Dembélého, který si ve vápně zasekl míč a poslal ho ke vzdálenější tyči.

Jednoznačná převaha favorita pokračovala celý první poločas, jen do tyče ale mířil Suárez a znovu Messi. Suárez se ale nakonec dočkal branky v 45. minutě, kdy z nulového úhlu prostřelil brankáře Lópeze.

Obhájce titulu přidal po změně stran ještě čtvrtý gól. Messi v 65. minutě takřka totožným způsobem jako v první půli podruhé skóroval z přímého kopu, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Zároveň svým 11. gólem dohnal na čele tabulky střelců La Ligy Christiana Stuaniho z Girony.

Trenér Atlética Diego Simeone se musel obejít bez zraněných opor Godína a Costy nebo distancovaného Kokeho, už v prvním poločase navíc musel kvůli zranění střídat obránce Hernández.

Přesto jeho tým prodloužil neporazitelnost v domácí soutěži na 12 utkání. Domácí se ujali vedení v 25. minutě. Po Ariasově centru z pravé strany se v pokutovém území prosadil Kalinič.

Po změně stran mohl přidat po rohovém kopu druhý gól stoper Savič, hlavičkou ale trefil pouze pravou tyč Pachecovy brány.

Atlético soupeře do žádné výraznější šance nepustilo, naopak v 82. minutě pojistil vedení po bleskovém protiútoku kapitán Griezmann a výsledek ještě zpečetil Rodrigo.

Real Madrid na čtvrtém místě ztrácí na vedoucí "Barcu" pět bodů. Tenhle odstup si udržel po hubené výhře na stadionu posledního týmu španělské ligy. Huescu porazil 1:0 gólem Garetha Balea z osmé minuty. Bale dal ve španělské lize gól po třech měsících. Velšský útočník si v osmé minutě naběhl na centrovaný míč z pravé strany a placírkou z voleje ho poslal do protipohybu domácího brankáře. Bale se prosadil teprve potřetí ze třinácti odehraných duelů ve španělské lize.

Real těsný náskok udržel a odčinil poslední ligovou venkovní porážku 0:3 na hřišti Eibaru. Od té doby "Bílý balet" vyhrál tři soutěžní utkání v řadě. Huesca má po patnácti odehraných kolech pouze jedno vítězství a ztrácí tři body na předposlední Vallecano.

V pondělní dohrávce získal zlaté body Athletic Bilbao. Zápas s Gironou rozhodl ve druhé minutě nastaveného času z penalty sedmatřicetiletý reprezentační útočník Aritz Aduriz technickou střelou doprostřed branky. Bilbao si připsalo první výhru od srpnového úvodního kola a první v lize pod trenérem Gaizkou Garitanem, jenž před týdnem nahradil odvolaného Eduarda Berizza. Athletic je spolu s Realem a Barcelonou jediným zakládajícím klubem La Ligy, jenž ještě nesestoupil, ale nyní mu patří třetí místo od konce tabulky.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Leganés - Getafe 1:1 (54. Nyom - 39. Cabrera), Atlético - Alavés 3:0 (25. Kalinič, 82. Griezmann, 87. Rodrigo), Valencie - Sevilla 1:1 (90.+3 Diakhaby - 55. Sarabia), Villarreal - Vigo 2:3 (83. a 87. Bacca - 44. Méndez, 49. Yokuslu, 51. Gómez), Espaňol - FC Barcelona 0:4 (17. a 65. Messi, 26. Dembélé, 45. L. Suárez), Eibar - Levante 4:4 (61. z pen. a 65. Charles, 8. Enrich, 57. Escalante - 9. Morales, 25. Rober, 75. Tono, 90.+1 Mayoral), Huesca - Real Madrid 0:1 (8. Bale), San Sebastian - Valladolid 1:2 (62. Oyarzabal - 16. Toni, 71. Antonito), Betis Sevilla - Vallecano 2:0 (59. Lo Celso z pen., 76. Sidnei), Athl. Bilbao - Girona 1:0 (90.+2 Aduriz z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články