Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vaclík zachránil Seville výhru. Real dostal výprask, Barcelona remizovala

Běží 93. minuta. Sevilla si jde v domácím zápase proti Valladolidu pro povinnou výhru, ale v tom se ve vápně favorita utkání zjevil Enes Ünal. Odstavil si obránce a střelou z otočky vypálil velmi tvrdou ránu pod břevno. Brilantním zákrokem se však prezentoval brankář Tomáš Vaclík a zachránil tak výhru pro svůj tým, díky které se posunuli na první místo v tabulce.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Rozhodující gól dal po půlhodině hry André Silva. V tomto ligovém ročníku skóroval už poosmé. Vaclík čelil v utkání pěti střeleckým pokusům. V samém závěru se zaskvěl zneškodněním Ünalovy nebezpečné střely a udržel tak čtvrté čisté konto v La Lize.

Hosté potvrdili pozici nejméně skórujícího týmu v soutěži, ve 13 zápasech vstřelili pouze devět gólů. Sevilla využila sobotní remízy Barcelony s Atléticem Madrid a na prvním místě má před katalánským velkoklubem náskok jednoho bodu.

Barcelona vybojovala v závěru bod

Ve šlágru mezi prvním a třetím týmem La Ligy bylo k vidění osm žlutých karet, nervózní utkání ale mnoho šancí nenabídlo. Atlético se dostalo do vedení po rohovém kopu v 77. minutě, kdy si Griezmannův přetažený centr našel na zadní tyči Costa a hlavou dal první ligový gól v sezoně.

Barcelona ale neprohrála s Atléticem ani 17. ligové utkání v řadě. V poslední minutě řádné hrací doby si střídající Dembélé zasekl míč ve vápně a přízemní střelou překonal padajícího Oblaka.

Katalánský velkoklub udržel svého soupeře o bod na druhém místě. Oba ale může přeskočit Sevilla, kterou zápas 13. kola proti Valladolidu teprve čeká.

Eibar poprvé zahrozil už ve třetí minutě, ale Kikeho dalekonosný pokus Courtois tygřím skokem vyrazil na tyč. Po čtvrthodině nicméně domácí otevřeli skóre - belgický brankář sice opět vychytal Kikeho, na následnou Escalanteho dorážku však nestačil. Real tak inkasoval v jedenáctém venkovním ligovém utkání v řadě.

Po změně stran přidal Eibar v 52. a 57. minutě další dva góly a zkompletoval první výhru nad Realem v historii klubu. Nejprve obral Cucurella o míč na hraně pokutového území chybujícího Odriozolu a předložil míč do ideální pozice Enrichovi a následně zvýšil na 3:0 po další Cucurellově přihrávce Kike.

Gonzalo Escalante slaví vstřelený gól proti Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Baskický tým si do konce utkání vytvořil řadu dalších šancí, ale výsledek už se nezměnil. 

Stuani z Girony předstihl Messiho

Espaňol nezvládl domácí utkání proti Gironě a prohrál 1:3. Dvěma góly v rozmezí dvou minut se v úvodu blýskl Stuani. Uruguayský útočník dal v 11 zápasech deset branek a vystřídal v čele tabulky střelců největší hvězdu španělské ligy Lionela Messiho. Ve druhé půli snížil barcelonský klub zásluhou Iglesiase, ale v závěru přidal třetí trefu hostů Doumbia. Espaňol prohrál podruhé za sebou a na první Sevillu ztrácí pět bodů. Girona se díky výhře dotáhla bodově na šestý Real Madrid.

Po čtyřech zápasech bez vítězství porazili fotbalisté Leganés 1:0 Alavés. Zápas rozhodl krátce před poločasovou přestávkou marocký útočník Júsif Nesirí, který skóroval poprvé od letního příchodu z Málagy.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

Eibar - Real Madrid 3:0 (16. Escalante, 52. Enrich, 57. Kike), Leganés - Alavés 1:0 (42. En Nesirí), Huesca - Levante 2:2 (23. Rivera, 52. Etxeita - 45. Roger, 74. Boateng), Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1 (77. Costa - 90. Dembélé), Bilbao - Getafe 1:1 (67. Nolaskoain - 77. Mata). Sevilla - Vallaloid 1:0 (30. Silva), Espaňol - Girona (74. Iglesias - 4. a 6. Stuani, 90. Doumbia). Villareal - Betis Sevilla 2:1 (52. Moreno, 54. Chukwueze - 90. Lo Celso), San Sebastian - Vigo 2:1 (37. Oyarzabal, 47. Zurutuza - 82. Maxi Gómez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články