Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vaclík sní o Anglii. Musela by ale přijít super nabídka, říká

Kranzach (Rakousko) – V dresu Basileje dlouhodobě podává výborné výkony. Jako důkaz nejlépe postačí fakt, že se stal dvakrát po sobě nejlepším brankářem švýcarské ligy. S osobou Tomáše Vaclíka se tak dlouhodobě spojuje přestup do některé z prestižnějších soutěží. Český brankář však s přestupem nespěchá, jelikož se mu ve Švýcarsku líbí a nechce odejít pouze do průměrného klubu.

Tomáš Vaclík na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Samozřejmě by mě lákalo přestoupit do anglické či německé ligy, ale mám ambice hrát i o titul a poháry jako s Basilejí. Takže bych musel do nějakých top klubů, jenže tam mají ty nejlepší světové gólmany," řekl Vaclík na soustředění reprezentace v Kranzachu.

"Navíc mi je už sedmadvacet. Takže jít někam do průměrného týmu bundesligy či Premier League, abych se ukázal a dostal se tak do lepších týmů, na to už nemám věk," dodal.

Připustil však, že zejména anglická Premier League ho hodně láká. "Anglii bych si chtěl moc vyzkoušet, protože pro gólmana je to nejnáročnější soutěž. Chtěl bych si dokázat, že na to mám. Ale nabídka by to musela být opravdu suprová, abych se rozhodl z Basileje odejít," prohlásil.

V nejlepším švýcarském klubu mu totiž nic neschází. Tým pravidelně hraje o titul a bojuje o Ligu mistrů. Navíc jde i o dobré zázemí pro rodinu. "Basilej splňuje všechno. Je to skvělý klub. I spoluhráč Walter Samuel říkal, že je vzácnost najít tak dobře vedený klub. A když to řekne frajer, který hrál za Real Madrid, Inter Milán či AS Řím, tak to má váhu. I ta země je úžasná," dodal Vaclík, že nad přestupem nyní nepřemýšlí.

Aktuálně se připravuje s národním týmem na mistrovství Evropy, kde bude dělat dvojku Petru Čechovi. "Pro mě to je v nároďáku normální, že jsem až za Petrem. Nijak moc o tom nepřemýšlím. S Tomášem Koubkem musíme být nachystaní stejně jako Petr, protože člověk nikdy neví, co se může stát. Přistupujeme k tomu všichni tři stejně," popsal Vaclík.

"Moc se těším, protože jsem takový turnaj ještě nezažil. Navíc z lavičky si tu atmosféru budu moci užít asi ještě víc, jelikož na hřišti to hráč tolik nevnímá," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaclík: Moje role je jasná. Po ME bude záležet na Petru Čechovi
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články