Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vaclík si musí na 100. nulu počkat, Sevilla jen remizovala. Klopýtla i Barcelona a Real už vede

Sevilla remizovala ve 32. kole španělské ligy s Valladolidem 1:1 a počtvrté za sebou v soutěži uhrála nerozhodný výsledek. Tomáš Vaclík nedokázal udržet stou nulu v nejvyšších soutěžích. Další pokus vstoupit do Klubu ligových brankářů se mu naskytne v úterý na hřišti Leganés. Barcelona remizovala na hřišti Viga 2:2. Messi a spol. tak přišli o první místo, kam poskočil Real Madrid, který vyhrál na stadionu posledního Espaňolu Bracelona 1:0 a vede o dva body. V dohrávce porazilo Getafe 2:1 San Sebastian.

Tomáš Vaclík
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

Českou reprezentační jedničku vbrance Sevilly překonal v 25. minutě hlavičkou Kiko, který si naběhl do vápna na Michelův centr.

Po změně stran srovnal domácí útočník Munir El Haddadi, jenže jeho trefa kvůli ofsajdu neplatila. Alespoň bod zařídil andaluskému celku v 83. minutě z pokutového kopu Lucas Ocampos.

Oba týmy nevyhrály v La Lize počtvrté za sebou. Sevilla zůstala čtvrtá se ztrátou bodu na třetí Atlético Madrid, které má k dobru sobotní duel s Alavésem. Valladolid je čtrnáctý.

Barcelona nevyhrála ve Vigu popáté za sebou, na hřišti neoblíbeného soupeře přitom dnes dvakrát vedla. Obě trefy zaznamenal po přihrávkách Lionela Messiho útočník Luis Suárez, který dal první góly po zranění, které se přivodil v lednu. Na první zásah uruguayského útočníka ale zareagoval Fjodor Smolov a v 88. minutě vyrovnal na konečných 2:2 kapitán Iago Aspas.

Celta potvrdila dobrou formu po koronavirové pauze. Neprohrála v posledních čtyřech zápasech a na 16. místě se vzdálila sestupovému pásmu na rozdíl osmi bodů.

Do vedení v soutěži se dostal Real Madrid, který v Barceloně na stadionu Espaňolu ze stálé převahy vytěžil tři body za hubenou výhru 1:0. Tu zařídil v závěru prvního poločasu Casemiro.

Atlético Madrid vyhrálo čtvrtý zápas za sebou, tentokrát porazilo na svém stadionu 2:1 Alavés. Góly vstřelili po změně stran Saúl a z penalty střídající Diego Costa, v závěru zkorigoval skóre rovněž z pokutového kopu Joselu.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho mají na třetím místě už čtyřbodový náskok na čtvrtou Sevillu. Alavés je po třetí porážce v řadě na 15. pozici.

Villarreal v zápase s Valencií poslal do vedení po náběhu za obranu a přihrávce Gerarda Morena ve 14. minutě Paco Alcácer. Pojistku přidal chvíli před poločasem Moreno, se třinácti trefami nejlepší střelec týmu. Z páté příčky může Villarreal v pondělí sesadit Getafe, pokud zdolá San Sebastian.

Levante si vypracovalo dvoubrankový náskok nad Betisem Sevilla v první půli po trefách Borjy Mayorala a Enise Bardhiho. Po poločase domácí dvakrát navýšili náskok, trefy Sergia Canalese a Juanmiho již Betisu na body nestačily.

Getafe zvládlo dohrávku

Getafe porazilo v souboji o pohárové příčky 2:1 San Sebastian a po první výhře ve španělské lize po čtyřech měsících je páté v tabulce. Oba góly vítězů vstřelil ve 32. ligovém kole Jaime Mata. K nerozhodnému výsledku se schylovalo, ale v 83. minutě Mata z ostrého úhlu mezi nohy hostujícího brankáře vstřelil vítězný gól.

Jednatřicetiletý útočník ve 20. minutě otevřel skóre zápasu z penalty, za San Sebastian vyrovnal deset minut po přestávce Adnan Januzaj. Getafe je nyní páté se ztrátou dvou bodů na Sevillu, která drží poslední místo zaručující účast v Lize mistrů. 

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

FC Sevilla - Valladolid 1:1 (83. Ocampos z pen. - 25. Kiko), Bilbao - Mallorca 3:1 (16. R. García z pen., 24. Sancet, 90. Villalibre - 69. Budimir z pen.), Vigo - FC Barcelona 2:2 (50. Smolov, 88. Aspas - 20. a 67. Suárez), Pamplona - Leganés 2:1 (9. a 90.+6 Enric - 50. Avilés). ), Atlético Madrid - Alavés 2:1 (59. Saúl, 71. Costa z pen. - 90.+1 Joselu z pen.), Levante - Betis Sevilla 4:2 (21. Mayoral, 35. Bardhi, 51. Morales, 59. Rochina - 70. Canales, 88. Juanmi), Villarreal - Valencie 2:0 (14. Alcácer, 44. Moreno), Granada - Eibar 1:2 (48. Soldado - 16. De Blasis, 69. Kike), Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:1 (45. Casemiro), Getafe - Real Sociedad 2:1 (20. a 83. Mata - 55. Januzaj).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články