Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík s Kalasem by měli být na Norsko připraveni, Sáček už je s jednadvacítkou

Brusel – Utkání s Belgií jim oběma přineslo zdravotní komplikace, na kvalifikační střetnutí v Norsku by však Tomášové Vaclík a Kalas měli být v pořádku. Společně s reprezentačními kolegy tak absolvovali pozápasovou regeneraci. Na dopoledním tréninku v Bruselu už chyběl záložník Sparty Michal Sáček, jenž se vrací k jednadvacítce.

Tomáš Kalas (vlevo) se snaží zastavit Romela Lukakua z Belgie
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Bruno Fahy

Sáček měl původně absolvovat celé soustředění jednadvacítky, na poslední chvíli ho ale trenér áčka Karel Jarolím vzal do Belgie. Chtěl mu dát šanci ve druhé půli přípravného zápasu proti domácímu výběru, ovšem omezení počtu střídání na šest mu to neumožnilo. Sparťanský záložník tak odcestoval do Mnichova, kde ho vyzvedne realizační tým jednadvacítky a Sáček se bude připravovat na evropský šampionát.

V zveřejněné nominaci Vítězslava Lavičky na mistrovství jsou i Jakub Jankto, Patrik Schick a Tomáš Souček, kteří pokračují s áčkem až do sobotního utkání s Norskem.

Hráči, kteří proti Belgii odehráli 90 minut, na dopoledním tréninku hlavně rehabilitovali. Odpoledne má tým volno. Část hráčů vyrazila na výlet do centra města, další zůstávají odpočívat na hotelu, který je situován na venkovském statku poblíž městského okruhu na západ od Bruselu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Česko

"Já budu odpočívat. Proti Belgii jsem nehrál, tak jsem měl docela náročný trénink stejně jako další kluci, co nehráli," řekl kapitán Tomáš Sivok.

Lékařský tým se věnuje brankáři Tomášovi Vaclíkovi a stoperovi Tomášovi Kalasovi, kteří si z duelu s Belgií odnesli menší zdravotní potíže. "Tomáš Kalas má lehké pohmoždění postranního vazu v koleni. Normálně trénoval a bude v pořádku. Tomáš Vaclík má hematom v oblasti přitahovače a břišní stěny. Do tréninku se bude zapojovat pomaleji, ale vyhlídky jsou pozitivní," řekl mluvčí reprezentace Pavel Pillár.

Češi se budou připravovat v Bruselu až do čtvrtka, kdy v odpoledních hodinách zamíří do Osla, kde sehrají v sobotu důležité utkání kvalifikace o mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články