Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vaclík přemlouval Chramostu, ať mu nedává hattrick

Mladá Boleslav – V bitvu bývalých spoluhráčů z reprezentace do 21 let se změnilo utkání 4. kola první fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Žižkovem. Vítězně z tohoto duelu odešel útočník Jan Chramosta, který hned dvakrát překonal brankáře Tomáše Vaclíka a zařídil tak výhru 2:0. Gólman Žižkova mu prý dokonce domlouval, aby nedával hattrick. "O poločase mi říkal, že bych s tím mohl přestat, že nechce, abych mu dal hattrick," prozradil po utkání Chramosta.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Chramosta výzvu kamaráda vyslyšel, i když nechtěně. Po změně stran se totiž dostal do další vyložené šance, ale tentokrát na Vaclíkovi ztroskotal. "To mě mrzí. Kulda (Marek Kulič) mi dal skvělou přihrávku, ale já ji nezužitkoval. Přitom to byla vyloženější šance než při těch gólech," dodal. Naopak Vaclík si oddychl. "Naštěstí mě trefil. Nevím, co bych dělal, kdyby mi dal hattrick. Připadal jsem si skoro jako na tréninku nároďáku, když si kluci zkouší nájezdy na gólmana," popsal Vaclík dojem z utkání.

Celkově souboj s Chramostou prohrál. Při prvním gólu se nechal přelobovat a následně mu Chramosta udělal kličku. "Při tom druhém gólu mě překvapilo, že Tomáš míč neměl. Asi se bál kontaktu, aby nebyla penalta, tak mi míč nechal. Já ho jen oběhl a pak už nebyl problém dát do odkryté branky," popsal Chramosta. "A při tom prvním zásahu tam byl skákavý balon. Já čekal, že to obránce pustí, protože mě neviděl. Tomáš na mě vyběhl, takže tam bylo asi jediné řešení ho přehodit," dodal.

Zároveň se mladoboleslavský útočník zasloužil o vyloučení hostujícího beka Bartla. "Dostal jsem hezký balon za obranu a chtěl jsem si to zpracovat. Ten obránce, jak couval, tak mě asi neviděl a narazil do mě. Byl to faul, a jestli to byl poslední hráč, tak to byla asi jasná červená karta," uvedl Chramosta a odmítl obviňování žižkovských hráčů, že faul nafilmoval podobně jako na jaře v semifinále Ondrášovka Cupu s Kroměříží. "Z mého pohledu tam byl jasný kontakt. Ta minulost je už za mnou a já už něco podobného dělat nebudu," řekl rezolutně.

Po čtyřech kolech má na kontě tři branky, což ho těší. "Patřím k hráčům, kteří mají lepší jaro, proto jsem za ten rozjezd a branky rád. Snad na ně navážu," věří stejně jako v to, že Mladá Boleslav naváže na dobrý vstup do sezony. "S deseti body vládne naprostá spokojenost. Navíc máme teď dobrý los, kdy by se body mohly dělat, tak nám to snad vydrží. Teď pojedeme vyhrát na Slavii," dodal sebevědomě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články