Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Vaclík opustil hřiště v bolestech a Ocampos se stal hrdinou. Rád chytám na trénincích, přiznal Argentinec

Závěr zápasu Sevilly s Eibarem byl hodně divoký. Domácí drželi těsné vedení 1:0. Tomáš Vaclík se při důležitém zákroku zranil, a zatímco ho odnášeli do útrob stadionu, do branky nastoupil střelec vítězného gólu. Lucas Ocampos podržel svůj tým i tam, když zneškodnil střelu brankáře Eibaru Marka Dmitroviče. Přestože si argentinský útočník rád zachytá na trénincích, podobný scénář by ho nikdy nenapadl.

Lucas Ocampos v brankářském dresu slaví vítězství nad Eibarem
zdroj: ČTK/ZUMA

"Rád chytám na trénincích, ale nikdy bych si nedokázal představit, že skončím v brance v posledních minutách soutěžního zápasu. Ale jsem vždycky připravený pomoci mužstvu v jakékoliv pozici," řekl Ocampos.

Podvrtnuté koleno. Vaclíka čekají další testy

Vaclík si při souboji s Kikem Garcíou poranil koleno a musel být odnesen na nosítkách. "Provedené testy ukázaly, že hráč má podvrtnutý vnitřní postranní vaz v levém koleně," uvedla Sevilla na svém webu. Reprezentační jedničku čekají další vyšetření a zatím není jasné, jak dlouho bude chybět.

Protože sevillský trenér Julen Lopetegui v duelu s Eibarem využil všech pět střídání, musel do branky na závěrečné minuty nastavení některý hráč z pole. Odpovědnost na sebe vzal Ocampos.

Napilno měl na obou stranách hřiště. Nejprve totiž na začátku druhé půle po centru kapitána Jesúse Navase otevřel skóre svým 13. ligovým gólem v sezoně.

"Než jsem šel do branky, tak mi náš trenér gólmanů řekl, abych příliš nevybíhal z brankové čáry. Když ke mně přiletěl míč, dokázal jsem ho vyrazit. Máme tři body a jsem víc než spokojený," popsal bývalý hráč River Plate, Monaka nebo Marseille.

Sevilla po druhé výhře za sebou udržela v tabulce čtvrté místo, které zaručuje start ve skupinové fázi Ligy mistrů. Na pátý Villarreal má čtyři kola před koncem sezony šestibodový náskok. "Bylo to hrozně důležité vítězství. Ukázali jsme správnou mentalitu a dokázali společně ubránit výsledek, který jsme chtěli," konstatoval Ocampos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články