Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vácha se loučí s hráčskou kariérou. Ale rozhodně nekončím s fotbalem, hlásí

Lukáš Vácha, který nyní působí jako hrající asistent trenéra Sparty B, ukončí ve 34 letech hráčskou kariéru. Vácha začal s fotbalem v konkurenční Slavii, posléze hrál i v Jablonci, Ostravě a Liberci. Do Sparty přišel v roce 2013 a hned prožil úžasnou sezonu.

"Fotbal je můj život. Ale dneska končím profesionální hráčskou kariéru. Fotbal mi dal skoro všechno, co jsem si jako kluk vysnil. Hrál jsem ligu, měl na sobě reprezentační dres, zažil tolik skvělých kluků a osobností od mládeže až doteď. Děkuji všem fanouškům," uvedl Vácha v prohlášení na facebookovém profilu.

Soutěžní premiéru v dresu Letenských si připsal v play-off Evropské ligy proti Chelsea. V první sezoně přispěl k zisku titulu, mimo jiné gólem v derby a také v závěrečném souboji s Jihlavou. Pak byl úspěšný i v penaltovém rozstřelu ve finále poháru, po kterém Sparta slavila double.

Ligovým mistrem byl Vácha i s libereckým Slovanem. Později jeho kariéru poznamenaly zdravotní potíže, k poslednímu prvoligovému utkání nastoupil v prosinci 2018. Poté se stal kapitánem sparťanské rezervy, které pomohl k postupu do druhé ligy.

"Někdy to bylo tak tvrdý, že jsem si myslel, že s fotbalem skončím. Všechny ty zranění… Nebo chvíle, kdy jsem byl až moc nahoře a chyběla mi pokora… Období, kdy jsem si myslel, že udělám díru do světa v zahraničí… Hodně mi toho taky nevyšlo. Ale vždycky jsem dřel a nechával tam všechno," prohlásil fotbalista, který v nejvyšší soutěži odehrál 215 duelů a vstřelil 12 gólů, v reprezentaci si připsal osm startů.

"Je čas skončit jako hráč. Ale rozhodně nekončím s fotbalem. Fotbal je můj život," uzavřel Vácha.

Zdroj
ČTK, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články