Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vácha po Slovanu: Klíč k postupu je v našich rukách

Praha – Charakter utkání Sparty se Slovanem Bratislava se po jeho gólu změnil. Letenský kapitán David Lafata v první půli byl sice v šestnáctce jasně faulován Kristiánem Kolčákem, ale místo pádu, který by mohl znamenat penaltu, raději šel do zakončení a otevřel skóre. Poté ještě přidal po krásné spolupráci druhý gól, to už ale bylo utkání dávno rozhodnuté. Podle záložníka Lukáše Váchy je Sparta po výsledku 4:0 už jen krůček od postupu do play-off Evropské ligy. Místo ve vyřazovací části si mohou zajistit už za tři týdny v domácím zápase s Neapolí.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Utkání se Slovanem podle Lafaty zlomil právě jeho úvodní zásah. "Do té doby jsme sice drželi balon, měli převahu, ale těžko jsme se tam dostávali. Vždycky je to o tom prvním gólu, když je takhle soupeř zalezlý. Oni to museli otevřít, na to jsme dali rychle druhý gól, a to bylo pro nás dobře," konstatoval Lafata, jenž dal za čtyři utkání ve skupině Evropské ligy už pět branek.

Sparta má po čtyřech zápasech ve skupině I devět bodů a díky lepšímu skóre vede před Neapolí. Pražané právě italského favorita, na jehož hřišti prohráli 1:3, přivítají v příštím utkání na Letné. "V postup věříme pořád stejně. Můžeme to doma rozhodnout s Neapolí. Na druhou stranu si musíme přiznat, že je to nejtěžší soupeř a největší favorit ve skupině. Budeme bojovat, doufám, že nás lidé poženou a může se stát všechno," uvedl kapitán Sparty.

"Klíč držíme v našich rukách a uděláme pro postup všechno," řekl Vácha. "Navíc kdyby to nevyšlo, tak je pro nás výhoda, že ten klíč k postupu budeme pořád držet i v posledním utkání ve skupině proti Bernu," dodal reprezentační záložník.

Ladislav Krejčí o hře Matějovského:

"Matěják (Marek Matějovský) má velkou kvalitu, ta přihrávka na můj gól byla geniální, podobně jako ta před čtvrtým gólem, klobouk dolů před ním."

Nad tím, že Spartě i Neapoli může při ztrátě Bernu v duelu se Slovanem stačit k postupu remíza ve vzájemném utkání, nechtěl Vácha přemýšlet. "Nejde hrát na remízu, v Neapoli jsem sice nehrál, ale přesvědčili jsme se, že Italové mají kvalitní tým. Nebude to jednoduché," prohlásil.

Slovan zničily laciné góly

Slovan má po čtyřech utkáních na kontě 0 bodů a skóre 0:14. "Dostali jsme velmi laciné branky a to byla jedna z věcí, která nás položila. V naší situaci nás každý takový gól sráží, Spartě to navíc dodalo sebevědomí. Bylo to podobné jako v prvním utkání. Jsme bohužel v těžké situaci a musíme se z ní sami dostat," podotkl trenér bratislavského týmu Jozef Chovanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články