Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V závěrečném předkole LM se střetne Rosický s Kadlecem

Praha - V závěrečném předkole Ligy mistrů se schyluje k souboji dvou týmů s českými reprezentanty, Fenerbahce Istanbul s Michalem Kadlecem přivítá Arsenal s Tomášem Rosickým. Zatím však není jisté, zda proti sobě kolegové z národního mužstva opravdu nastoupí, protože reprezentačního kapitána trápí problémy s kolenem. Potíže sužují i další fotbalisty Arsenalu, kouč Arséne Wenger má před středečním zápasem momentálně k dispozici jen osm zcela zdravých hráčů. Utkání Fenerbahce - Arsenal odvysílá živě ČT sport a náš web ve středu od 20:15.

Tomáš Rosický slaví gól
zdroj: ISIFA

Rosický si přivodil zranění kolena při víkendovém startu Premier League, v němž Arsenal prohrál s Aston Villou 1:3. "Proti Aston Ville byl docela svěží. Nemůžeme si dovolit ho v tuhle chvíli ztratit, protože Santi Cazorla ještě není úplně připraven," cituje Daily Mail kouče Wengera. Vedle Rosického se v sobotu zranili i další hráči. Nejhůře dopadl Oxlade-Chamberlain, kterému hrozí půlroční pauza.

Wengera čekají při skládání sestavy na Fenerbahce velké problémy, přesto věří, že jeho tým uspěje. "Kanonýři" usilují o šestnáctou účast v základní skupině po sobě. "Důležité je, abychom po nepovedeném startu do Premier League nepropadli špatné náladě. Čeká nás strašně důležitý zápas, naše sezona se bude odvíjet od toho, jak odpovíme na sobotní prohru," řekl Wenger.

Kadlec doufá, že si proti Rosickému zahraje. "Těším se, že najdeme aspoň pár chvil prohodit několik slov. Na srazu reprezentace s námi nebyl, tak jsem zvědav, jak na tom je. Samozřejmě ale doufám, že po zápase budu spokojenější já," uvedl Kadlec pro svůj web. "Na Arsenal mám nějaké štěstí. Už dvakrát jsem proti němu hrál ve Spartě a neuspěli jsme. Snad to do třetice vyjde," přál si.

Fenerbahce sice uspělo s odvoláním proti vyloučení z pohárů kvůli účasti v korupční aféře, definitivní verdikt ale vynese arbitráž CAS až 28. srpna, tedy den po odvetě s Arsenalem. "Na arbitráž nemůžeme sázet. Chloubou každého klubu je vyhrát na hřišti," podotkl Wenger. Zatímco Fenerbahce zatím v pohárech zůstává, Metalist Charkov tolik štěstí neměl a s odvoláním proti vyřazení kvůli korupci neuspěl. Díky tomu si o postup do Ligy mistrů zahraje také Tomáš Necid, jehož nový klub PAOK Soluň v předešlém předkole s potrestaným ukrajinským celkem vypadl.

Řecký celek se představí proti favorizovanému Schalke 04, předloňskému semifinalistovi soutěže. Mimořádně prestižní zápas vyhlíží nizozemský trenér PAOK Huub Stevens, který dřív vedl soupeřův tým. V akci by měl být i další český útočník Tomáš Jun, s Austrií Vídeň ho čeká souboj proti Dinamu Záhřeb. V širším kádru Celtiku Glasgow figurují dvojčata Filip a Patrik Twardzikovi, ani jeden z nich ale do duelu s Karagandou nenastoupí.

Program úvodních zápasů:

Úterý 20. srpna:

Mistrovská část: 17:00 Šachťor Karaganda - Celtic Glasgow,

Nemistrovská část: 20:45 Olympique Lyon - San Sebastian, Pacos Ferreira - Zenit Petrohrad, PSV Eindhoven - AC Milán.

Středa 21. srpna:

Mistrovská část: 20:45 Dinamo Záhřeb - Austria Vídeň (Jun), Ludogorec Razgrad - Basilej, Steaua Bukurešť - Legia Varšava,

Nemistrovská část: 20:45 Schalke 04 - PAOK Soluň (Necid), Fenerbahce Istanbul (Kadlec) - Arsenal (Rosický).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články