Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V úvodu kvalifikace jednadvacítek se představí tři nováčci

Praha - Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil pozval na úvodní zápas kvalifikace mistrovství Evropy v San Marinu, který se uskuteční v úterý 9. června, tři úplné nováčky. V jeho výběru se poprvé ocitli liberecký obránce Radek Dejmek, slávistický záložník Milan Černý a také mladoboleslavský útočník Jan Chramosta. Právě o Chramostovi se v minulých dnech hodně hovořilo v souvislosti s tím, že jej Mladá Boleslav odmítla uvolnit na kvalifikaci reprezentační devatenáctky a šéf reprezentačního úseku Jiří Nevrlý proto poslal klub před disciplinární komisi.

Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"O nominaci Chramosty do jednadvacítky ale nemohlo být pochyb. Po libereckém Blažkovi je druhým nejlepším střelcem v lize v této věkové kategorii," řekl na dnešní tiskové konferenci Dovalil. Libereckého útočníka Jana Blažka navíc nyní nominovat nemohl, protože hráč má zdravotní problémy a hned po sezoně, kdy se duel v San Marinu uskuteční, se podrobí operačnímu zákroku.

Ze stejného důvodu v jednadvacítce chybí Blažkův spoluhráč z Liberce a defenzivní záložník Marcel Gecov, hrát nemůže ani brněnský středopolař Lukáš Mareček. Kolenní vazy si nedávno navíc poranil i obránce Kapfenbergu Miroslav Štěpánek a bek Baníku Ostrava Radim Řezník je po zranění vazů ještě v rekonvalescenci. Dovalil nemůže využít ani útočníka Tomáše Necida z CSKA Moskva a defenzivního univerzála ze Slavie Marka Suchého, kteří už patří do seniorské reprezentace.

Té jinak z obvyklých opor nikdo nechybí. I když nový reprezentační trenér František Straka chtěl původně v přípravném duelu proti Maltě vyzkoušet z aktuálního kádru jednadvacítky třeba záložníka druholigových Bohemians 1905 Jana Morávka, slávistu Černého či právě Chramostu.

Jednadvacítka se sejde na srazu v úterý 2. června v Praze, vzápětí odjede do Nymburka, kde bude až do soboty trénovat. Pak Dovalil plánuje, že kádr před nedělním odletem do San Marina ještě o čtyři hráče zúží. Vstup do kvalifikace, v níž ještě jednadvacítka narazí na Německo, Severní Irsko a Island, považuje za důležitý. "Hrajeme sice s papírovým outsiderem, ale musíme k tomu přistoupit se vší vážností a pokorou," nabádal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články