Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

V utkáních Ligy mistrů si soupeři připsali po bodu

Manchester/Villarreal - Oba očekávané duely čtvrtfinále Ligy mistrů skončily remízou. Fotbalisté Porta zaskočili favorizovaný Manchester United a uhráli na půdě obhájce trofeje remízu 2:2. Fotbalisté londýnského Arsenalu si odvezli z prvního čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Villarrealu remízu 1:1, a stále tak dávají naději zraněnému českému záložníkovi Tomáši Rosickému, že stačí do mužstva naskočit ještě do závěru soutěže.

Manchester nečekaně zaváhal

Manchester nastoupil k zápasu jen dva dny po ligovém zápase a jeho hra postrádala obvyklou jiskru. Ofenzivní síla Porta o sobě dala vědět hned v úvodu. Již ve čtvrté minutě rozjásal portugalskou menšinu v hledišti uruguayský reprezentant Rodríguez. Cristiano Ronaldo ztratil míč na vlastní polovině, Evans jej špatně odkopl přímo na nohu Rodrígueze a ten přízemní střelou překonal Van den Sara.

Blízko vyrovnání byl Cristiano Ronaldo po centru O'Shea ve 14. minutě, ale jeho hlavičku Helton vyrazil na roh. O dvě minuty později již bylo vyrovnáno po hrubé chybě Bruna Alvese, který zpětnou přihrávkou naslepo vybídl ke skórování Rooneyho.

Ve druhém poločase se hrálo daleko více na polovině Porta než v prvním poločase, ale do šancí hosté střelce Manchesteru nepouštěli. Domácí ofenzivu posílil na posledních dvacet minut Tévez a trenér Ferguson měl šťastnou ruku. Pět minut před koncem Rooney patičkou prodloužil autové vhazování, důrazný Argentinec se dostal před Rolanda a zajistil domácím vedení. Pak ale nechala domácí obrana hodně prostoru Lisandrovi a po jeho centru vyrovnal rovněž střídající Mariano.

Arsenal vybojoval cenný bod

Pro Arsenal nezačalo utkání šťastně. Už po půlhodině musel do kabiny brankář Almunia, před změnou stran marně zkoušel rozběhat zhmožděný nárt Gallas. Mnohem více ale trenéra Wengera musela mrzet samotná hra favorita - domácí předčili londýnský klub v rychlém přechodu do ofenzivy i v přesnosti přihrávek. Skoro se zdálo, že Villarreal přehrává Arsenal úmyslně jeho hrou plnou kolmých pasů a narážeček před šestnáctkou.

Právě jedna taková kombinace přinesla španělskému klubu vedení a ke všemu už v 10. minutě: Senna se dostal k míči dvaadvacet metrů od branky a ranou do šibenice nedal v té době ještě chytajícímu Almuniovi vůbec šanci.

Hra Arsenalu nabrala po přestávce vyšší rychlostní stupeň, ale stále si hosté nevytvářeli žádné větší možnosti. Branku naděje pro odvetu vstřelil anglický Adebayor, jenž si zády k brance míč stáhnul a nůžkami k tyči vyrovnal. Od té chvíle hru zcela ovládli hosté, ovšem další šance už využít nedokázali. Domácímu závěrečnému náporu nepomohl ani příchod bývalého záložníka Arsenalu Pirése, který se překvapivě neobjevil v základní sestavě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články