Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V tlačenici na postup do osmifinále Ligy mistrů jsou i Schick a Kadeřábek

Který tým si už v úterý zajistí osmifinále Ligy mistrů? Místo ve vyřazovací fázi fotbalové VIP klubové soutěže má zatím jisté jen Barcelona. A kolo před koncem základních skupin ji mohou následovat AS Řím s českým útočníkem Patrikem Schickem, Real Madrid, Bayern Mnichov, Ajax Amsterdam, Manchester City, Lyon, Juventus a Manchester United.

Patrik Schick (vpravo) se raduje z gólu proti Tottenhamu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Orlando Ramirez

Šanci na postup má před předposledním kolem také nováček soutěže Hoffenheim, za který hraje také obránce Pavel Kadeřábek. Ve skupině F ale potřebuje německý celek zvítězit nad Šachtarem Doněck. Naději bude mít také v případě remízy a zároveň prohry Lyonu s Manchesterem City.  

Hoffenheim udržela ve hře remíza 2:2 v minulém kole s Lyonem, s nímž už prohrával 0:2, ale i v oslabení dokázal vyrovnat. V nastaveném čase se o to prvním gólem v Lize mistrů postaral právě Kadeřábek. V tabulce je Hoffenheim dvě kola před koncem třetí o tři body za Lyonem a o šest za Manchesterem City.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - Hoffenheim

"Máme teď doma Šachtar Doněck, a když ho porazíme, dostaneme se na Lyon. Pak už budeme mít jistou Evropskou ligu a bude to o tom, kdo bude mít lepší skóre. Lyon také nemá lehký los, hrají doma s Manchesterem City a pak venku s Doněckem," řekl Kadeřábek na nedávném reprezentačním srazu.  

Manchesteru City zajistí účast v osmifinále remíza, a pokud nad Lyonem zvítězí, pojistí si první místo. Olympique, který v prvním kole překvapil výhrou 2:1 v Anglii, posune do vyřazovací části vítězství a remíza by mu stačila v případě nerozhodného výsledku zápasu Hoffenheimu s Doněckem, protože s německým klubem má lepší bilanci.  

Je nám líto, video expirovalo.
Kolarov: Hráči Realu musí cítit, že v Římě jsme doma my

Ve skupině G má nejblíž k postupu Real Madrid, kterému výhra v Itálii s AS Řím zajistí první místo. Do osmifinále projde také v případě ztráty CSKA Moskva s Plzní. Pomoc od plzeňské Viktorie potřebuje i AS Řím, pokud by se mu podařilo v domácím utkání porazit trojnásobné obhájce z Madridu.  

Ajax má ve skupině E blízko první účast v osmifinále po třinácti letech. Nizozemský celek potřebuje zvítězit nebo ztrátu Benficy Lisabon v utkání s Bayernem. Mnichovskému celku stačí k postupu bod a výhra mu zajistí první místo.  

Juventusu v minulém kole utekl postup po dvou inkasovaných gólech v závěru zápasu s Manchesterem United, s nímž prohrál 1:2. Nyní turínskému celku stačí remíza s Valencií nebo nepravděpodobná prohra United s posledním celkem tabulky Young Boys Bern. Blízko k postupu mají i United, kteří potřebují vyhrát a ztrátu Valencie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články