Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V těchto zápasech se může liga rozhodovat, hodnotí Roberto výhru Barcelony nad Atléticem

Podle Sergiho Roberta může být nedělní výhra Barcelony 1:0 ve šlágru španělské ligy na stadionu Atlética Madrid klíčová v boji o titul, přestože je zatím odehráno jen 15 kol. Katalánci potvrdili, že se jim v domácí soutěži proti týmu trenéra Diega Simeoneho nebývale daří a díky gólu hvězdného Lionela Messiho z 86. minuty se vrátili do čela tabulky.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

"Tohle jsou zápasy, v kterých se může liga rozhodovat. Pro vítězství si v nich musíte hodně vytrpět, což byl i případ tohoto utkání. Věděli jsme, že budeme pod velkým tlakem od domácích fanoušků. Takové výhry jsou nejcennější a mohou být v celé sezoně klíčové," prohlásil Roberto.

Atlético mělo od úvodu více šancí, ale brankář Marc-André ter Stegen hosty podržel a v závěru rozhodl pohotovou střelou k tyči Messi. Katalánci od rozpačité domácí remízy 0:0 se Slavií ve 4. kole skupiny Ligy mistrů vyhráli i čtvrtý soutěžní zápas.

"Atlético nás hodně presovalo, vytvořili si několik jasných šancí. Nás dvakrát velmi dobře podržel Marc a pak rozhodl Messi. Cítíme, že se zlepšujeme," podotkl Roberto.

"V takhle těžkých a těsných zápasech je vždy obrovská výhoda mít hráče jako Leo. V zápase se mi líbilo všechno. Na začátku jsme trpěli a pak jsme si došli pro tři body. Nechci teď mluvit o negativních věcech," řekl kouč Barcelony Ernesto Valverde.

Atlético znovu potvrdilo, že se mu proti Barceloně nedaří. V letech 2014 a 2016 ji sice vyřadilo v play-off Ligy mistrů, ale v domácí lize nad katalánským týmem nevyhrálo ani jeden z 16 zápasů pod vedením kouče Simeoneho.

"Barcelona ani Real mě neděsí. Sevilla ano, je to pět bodů," podotkl Simeone, jehož svěřenci ztrácí na vedoucí dvojici Barcelona, Real Madrid šest bodů a navíc mají o zápas více. Na třetí Sevillu s českým gólmanem Tomášem Vaclíkem má Atlético pětibodové manko.

Simeone navzdory porážce svůj tým pochválil. "Hráli jsme opět velmi dobře, ale bohužel jsme nebyli odměněni výsledkem. První poločas jsme měli šance a Barcelonu jsme si hlídali. Zápas by se změnil, pokud by míč místo tyče prošel do brány," připomněl Simeone jednu z šancí v úvodu utkání.

"Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas. Barcelona neměla moc šancí, ale pak se objevil Messi a rozhodl. To, že je schopen takových věcí, prostě ukazuje, že je nejlepší," dodal záložník Atlética Saúl Ňíguez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články