Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Silver 2024

V těch dvou zápasech dostanou šanci všichni, říká Hašek a nechce odkrýt karty

Nechce odkrývat karty, i když o základní sestavě pro Euro už má víceméně jasno. Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek ale chce v přípravných zápasech s Maltou a Severní Makedonií prostřídat všech šestadvacet nominovaných hráčů. Hlavně doufá, že se nikdo nezraní. Zápas Česko – Malta můžete sledovat v pátek od 17:20 na ČT2 a ČT sport Plus.

Ivan Hašek na tréninku fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Český tým se od pondělí chystá na Euro na soustředění v Rakousku. "Začínáme se nějakým způsobem formovat na tréninku, něco nacvičujeme. Naší prioritou je, aby se v těch dvou přípravných zápasech nikdo nezranil. Byl bych rád, aby všech 26 hráčů, které jsme nominovali, mohlo odjet na Euro," prohlásil Hašek před zápasem s Maltou v Gördigu.

"Zároveň chceme vidět téměř všechny kluky v akci. Chtěl bych, aby se všichni v těch dvou zápasech ukázali. Budeme se tedy snažit vystřídat všechny, aby dostali prostor," řekl kouč, který převzal reprezentaci na začátku roku po Jaroslavu Šilhavém.

Jeho svěřence po pátečním utkání s Maltou čeká před Eurem už jen pondělní domácí generálka proti Severní Makedonii v Hradci Králové. Do šampionátu vstoupí 18. června v Lipsku proti Portugalsku.

"Nějaké nacvičované věci se už asi zítra v naší hře objeví. Na detaily, jako jsou třeba standardky, nicméně bude ještě dost času. V tom nechceme úplně odkrývat karty," prohlásil Hašek.

Základní sestava pro Euro se mu už rýsuje. "Představu máme, s něčím se snažíme pracovat na tréninku. Jaká bude finální verze, to už máme v hlavě, ale samozřejmě zatím nemůžeme říct, jaká bude základní sestava. Někteří hráči se točí na jednotlivých pozicích při tréninku. Hlavně jsem rád, že všichni hráči, kteří tu jsou, jsou ochotni naskočit i na jiné pozici, než třeba nastupují v klubu. Všichni jsou připravení pomoci týmu, kde potřebuje," řekl Hašek.

Soustředění v rakouském Schladmingu, odkud je to do dějiště pátečního zápasu necelých 100 kilometrů, si zatím pochvaluje. "Schválně jsme oba přípravné zápasy dali do těchto dnů, abychom předtím měli čas na práci s týmem. Potřebovali jsme, aby se všichni hráči začlenili zpátky po prázdninách, které měli po skončení sezony. Někteří už trénovali v Praze, využili jsme čas u těch, kteří měli delší dovolenou. Chceme srovnat zátěž, což není úplně jednoduché po některých oslavách, třeba double Sparty a podobně," podotkl Hašek s úsměvem.

"První dva dny na soustředění byly takové zavádějící, teď už jedeme víc do taktiky. Věřím, že se některé taktické věci objeví už zítra v zápase. Budeme na tom pracovat dál. Pro nás je důležité jedno datum – 18. června, tam musíme být všichni ready a top," prohlásil.

Nejstarším hráčem v jeho výběru pro Euro je jednatřicetiletý obránce Vladimír Coufal, kterému dal kouč šanci poté, co ho předchozí trenér Jaroslav Šilhavý vyřadil z mužstva kvůli listopadové návštěvě diskotéky během srazu.

"Hraje nejlepší soutěž na světě a prosazuje se v ní, takových hráčů moc nemáme. Má dobrá čísla, fyzická a běžecká data ukazují, že je jeden z nejlépe připravených hráčů v Premier League. Dali jsme dohromady takový tým, aby měl vrchol za dva roky na mistrovství světa. Vláďa tam patří," dodal Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články