Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

V semifinále Ligy mistrů na sebe narazí Arsenal a Manchester

Londýn/Porto - V semifinále fotbalové Ligy mistrů si zahrají tři anglické kluby. Arsenal zvítězil 3:0 nad Villarrealem a bude bojovat o postup do finále s Manchesterem United. Obhájce trofeje vyhrál 1:0 na hřišti FC Porto. V úterý se rozhodlo o semifinálové dvojici Chelsea - Barcelona. Arsenal, v jehož dresu stále chyběl po vleklém zranění zotavující se Tomáš Rosický, si semifinále zahraje po třech letech.

Arsenal měl jasně navrch

Předpokládalo se, že "Kanonýři" začnou při vědomí výsledku z prvního duelu (1:1) opatrně, ale londýnský klub potvrdil slova svého kouče Wengera, že podobná hra mu není vlastní. Od první minuty se usadil na soupeřově polovině a už v desáté minutě zvýšil své postupové naděje. Po kolmé akci středem hřiště a narážečce od Fabregase se dostal do šestnáctky Walcott a jeho lob zapadl přesně do sítě španělského týmu. 

V 69. minutě ještě přidal Van Persie po chybně odpískané penaltě třetí gól a londýnský klub už neměl sebemenší potíže dovést zápas do vítězného konce. Zvlášť když po protestech proti penaltě byl vyloučen hostující Eguren a Villarreal dohrával v deseti.


V semifinále narazí Arsenal na obhájce Manchester United, který bude o finále bojovat potřetí za sebou. Tým trenéra Alexe Fergusona po předchozí překvapivé remíze 2:2 s Portem vyhrál v Portugalsku 1:0. 

Skotský kouč udělal oproti prvnímu čtvrtfinále několik změn v sestavě - do obrany se vrátil kapitán Rio Ferdinand, v útoku se objevil Dimitar Berbatov a v záloze Anderson a Ryan Giggs. Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako před týdnem, museli se však obejít bez trenéra Jesualda Ferreiry, který byl kvůli trestu na tribuně.


Klid hostujícím hráčům přinesla už šestá minuta, kdy se ranou z pětatřiceti metrů trefil Cristiano Ronaldo. Situaci domácím zkomplikovalo zranění kapitána Lucha, který musel v 31. minutě střídat. Štěstí nepřinesl Portu ani hustý déšť, ve kterém začal druhý poločas. Manchester dokázal kontrolovat hru, uhájil čisté konto a zlomil prokletí Estádio do Dragao, kde zvítězil jako první anglický klub v historii.

Utkání Arsenal - Villarreal
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články