Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V prvním semifinále Sparta odskočila Teplicím o gól

Praha - Jednobrankový náskok povezou sparťanští fotbalisté k odvetě semifinále Poháru ČMFS. V prvním utkání dnes porazili Teplice 1:0 a stejně jako v pondělí s Ostravou vydřeli výhru až v závěrečné desetiminutovce. Vítězný gól dal osm minut před koncem obránce Ondřej Kušnír. Sparta ale také přišla o zraněného stopera Tomáše Řepku. Odveta se bude hrát 13. května v Teplicích.

V zápase především taktické povahy jakoby si obě mužstva uvědomovala, jak důležité je udržet čisté konto. Ve středu pole byly sice oba týmy poměrně aktivní, ale do ofenzivy se příliš hráčů nezapojovalo, a tak nebyly k vidění takřka žádné brankové šance.

Díky chytré hře hostů neměla sparťanská záloha příliš prostoru k rozvinutí akcí a na konci první půlhodiny se Teplice několikrát dostaly i do bezprostřední blízkosti domácí šestnáctky. Jediný vydařenější pokus Mareše však Blažek jistě kryl.

Řepka kvůli zranění nedohrál první poločas

Sparta si vytvořila nejslibnější možnost krátce poté. Vacek vypálil z hranice trestného území přesně k tyči, ale jeho bývalý spoluhráč Grigar předvedl výborný zásah a špičkami prstů míč vytlačil na roh. Smůlu měli domácí i chvíli před poločasem, kdy kvůli nataženému stehennímu svalu musel nuceně střídat stoper Řepka.

Fotbalová nuda vládla na Letné až do chvíle, než Chovanec poslal na trávník Wilfrieda. Tomu stačily tři kontakty s míčem, aby začal připravovat šance pro sebe a své spoluhráče. Hned při prvním pokusu uvnitř šestnáctky v pádu poslal lob přes Grigara a dezorientovaný Lukáš hlavičkoval těsně kolem vlastní opuštěné branky na roh.

Domácí měli v té době navrch, ale i hosté dokázali být nebezpeční. V 61. minutě pálil Ljevakovič metr nad, zanedlouho prošel Mahmutovič a dobře přihrál před prázdnou branku, ale Mareš se k míči nedostal.

Kušnír napodruhé Grigara zdolal

Také sparťanské šance přibývaly. Wilfried se prodral do šestnáctky a tvrdě vypálil do Grigarových rukavic, Zemanův oblouček napříč šestnáctkou skončil těsně mimo. Třináct minut před koncem ale naopak musel předvést skvělý zákrok domácí gólman Blažek, který vyrazil tvrdou ránu Vachouška z dvaceti metrů.

Vítězného gólu se ale nakonec domácí přece jen dočkali. Kušnír si narazil osm minut před koncem míč s Vackem, a i když první ránu Grigar vyrazil, na opakovanou střelu stejného hráče byl již krátký. Hosté pak měli ještě před koncem štěstí, protože Holenda hlavou nastřelil pouze břevno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články