Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V první nominaci nové jednadvacítky je šestnáct nováčků

Praha - V nominaci fotbalové jednadvacítky na přípravné utkání se Švédskem se objevili jen tři hráči, kteří mají s reprezentací v této věkové kategorii zkušenosti. Zbylých šestnáct hráčů jsou nováčci, kteří prošli předchozími mládežnickými výběry včetně stříbrné devatenáctky z mistrovství Evropy 2011. Trenér Jakub Dovalil tak zahájil výběr týmu, který by měl reprezentovat na domácím evropském šampionátu v roce 2015.

Jakub Dovalil
zdroj: ČT24

Dosud za jednadvacítku nastoupili jen brankář Tomáš Koubek, který odchytal i poslední nevydařenou baráž o ME s Ruskem, jeho spoluhráč z Hradce Králové Tomáš Holeš a jeden start si připsal také jablonecký stoper Marek Kysela. "Je to úplně nové mužstvo. Někdo podává dobré výkony v lize, někdo horší, někdo hraje málo a někdo jen ve třetí lize. Nominace je dělaná především tak, že jsme vzali hlavně hráče, které chceme vidět," řekl Dovalil.

"Tohle utkání stejně jako ta další v roce 2013 s Ukrajinou, Tureckem a se Slovenskem bude sloužit především k tomu, abychom vyzkoušeli co nejvíce adeptů reprezentace bez ohledu na výsledek. V letech 2014 a 2015 se už soustředíme především na stabilizaci a budeme pracovat s 25 či 30 hráči, abychom byli co nejlépe připraveni na domácí mistrovství Evropy," dodal Dovalil.

V nominaci na Švédsko je sedm hráčů stříbrné devatenáctky z ME 2011 - Koubek, Jakub Jugas, Jakub Brabec, Adam Jánoš, Antonín Fantiš, Jiří Skalák a Vojtěch Hadaščok. Navíc další členové tehdejšího týmu Ladislav Krejčí s Tomášem Kalasem byli povoláni do reprezentačního áčka. "Samozřejmě základ by měl být z té stříbrné devatenáctky, ale každý hráč má svůj vývoj. Někdo ustrnul, někdo naopak zase vyletěl, uvidíme, jak to bude vypadat," dodal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články