Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Premier League bylo šest pozitivních testů, problém je ve Watfordu a Burnley

Premier League se v době koronavirové krize chystá dohrát sezonu. Za dva dny bylo proto odebráno 748 vzorků na testy, jestli hráči nebo členové realizačních týmů nemají covid-19, a šest z nich bylo pozitivních. Tři z nich jsou z Watfordu, jeden u Burnley a dva poslední zůstaly pro veřejnost neidentifikované, týkají se ale jednoho klubu.

Fotbal v éře koronavirové
zdroj: ČTK/DPA

Ve Watfordu je nakažený obránce Adrian Mariappa a dva členové realizačního týmu. V Burnley měl pozitivní test asistent trenéra Ian Woan.

Identitu hráčů zástupci soutěže nezveřejnili, nicméně Mariappa o svém pozitivním testu sám informoval. Třiatřicetiletý londýnský rodák reprezentující Jamajku uvedl, že se cítí naprosto zdráv a nechápe, jak se mohl nakazit. Nucenou pauzu prý trávil pouze doma učením s dětmi a plněním klubového kondičního programu.

Všechny nakažené čeká týdenní izolace a po sedmi dnech další kontrolní test. Na rozdíl od Německa, kde muselo po pozitivních nálezech u jednotlivců do karantény na 14 dní celé Dynamo Drážďany, nepostihnou opatření celé týmy.

Testování hráčů a realizačních týmů předcházelo v Anglii úternímu obnovení tréninků v malých, maximálně pětičlenných skupinách. Jejich zahájení je prvním krokem k případnému restartu sezony.

Watford oznámil pozitivní testy ve svých řadách poté, co kapitán Troy Deeney prohlásil, že se skupinových tréninků za současných podmínek nechce účastnit. Výhrady k návratu měl už minulý týden, kdy byla představena bezpečnostní opatření.

Premier League je kvůli pandemii koronaviru přerušená od 13. března. Pokud se bude situace v zemi vyvíjet podle plánu, elitní sportovní soutěže v Anglii se budou moci znovu rozběhnout bez diváků od 1. června. Premier League doufá v restart 12. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články