Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V předehrávkách jde o čtvrté místo i záchranu

Praha - Netradičně tři zápasy otevřou dnes 24. kolo první fotbalové ligy a ve hře bude čtvrté místo i lepší pozice v boji o záchranu. Čtvrtá Mladá Boleslav přivítá třináctou Olomouc, čtrnáctí Bohemians 1905 budou mít na Julisce proti Dukle další šanci zlomit dlouhé čekání na tři body a rozjeté Teplice chtějí prodloužit úspěšnou výsledkovou šňůru proti dvanáctým Českým Budějovicím.

Mladá Boleslav, Teplice i Dukla ještě mohou pomýšlet na čtvrté místo, které za určitých okolností může znamenat postup do evropských pohárů. Pokud by Sparta vyhrála Pohár České pošty a v lize se umístila na druhé nebo třetí pozici, dostal by se do předkola Evropské ligy i čtvrtý tým z ligové soutěže.

Boleslav ale nyní trápí pokles formy. Středočeši vypadli z poháru, v lize nevyhráli čtyřikrát po sobě a na gól v soutěžních zápasech čekají 343 minut. "V posledních duelech se trápíme střelecky, neproměňujeme šance. I když se nám sen o Evropě vzdaluje, chceme uhájit čtvrté místo. K tomu potřebujeme porazit Olomouc," řekl kouč Miroslav Koubek. Hanáci nad Středočechy osmkrát za sebou nevyhráli, povzbudit by je ale mohl triumf nad Slavií, po němž se vzdálili předposlední Ostravě na pět bodů.

Zatímco Mladá Boleslav tápe, Teplice se po prohře v úvodním jarním kole s Plzní odrazily k výborným výkonům. Severočeši jsou v lize šest kol neporaženi a na Boleslav ztrácejí už jen dva body. Navíc je v příštím týdnu čeká semifinále poháru. Na Stínadla dorazí v pátek jediný tým, který ještě v sezoně na hřištích soupeřů nevyhrál. České Budějovice naposledy triumfovaly venku před 27 zápasy 5. května 2010. Na jaře ovšem Jihočeši v lize prohráli podobně jako soupeř jen s Plzní, a teplický trenér Petr Rada proto nečeká lehký zápas.

Přeruší Bohemians proti Dukle konečně už šňůru porážek?

V malém pražském derby mezi Duklou a Bohemians 1905 půjde o hodně především hostům. "Klokani" čtrnáct kol nevyhráli a v tabulce se propadli až na čtrnácté místo pět bodů před patnáctou Ostravu. "Po prohře se Žižkovem budeme asi hrát o záchranu do posledníhp kola. Herně jdeme nahoru, ale je to potřeba potvrdit i výsledkově. Teď je na nás, abychom nějakou bojovností zlomili tu fotbalovou smůlu," řekl kouč Bohemians Jozef Weber.

Dukla z šesti derby v této sezoně prohrála jen na podzim na Žižkově, kde také inkasovala od pražských soupeřů jediný gól. Kouč Luboš Kozel ale vzhledem k postavení "Klokanů" čeká tuhý boj. "Bohemka už nemá kam couvnout. Musí bojovat, což bylo vždycky jejich devízou, a pro nás to bude v tomto ohledu velmi těžký zápas," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články