Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Praze vyjedou výroční tramvaje fotbalové a hokejové Sparty

Praha - Oba metropolitní kluby letos slaví výročí založení: fotbalisté v sobotu 120 let a hokejisté 6. prosince 110 let od svého vzniku. Speciální vozy s motivy na karosérii z fotek současných a bývalých hráčů sparťanských klubů, budou jezdit na linkách 7, 10, 14, 22, 24 a 26. Tramvaje tudíž pojedou také kolem Edenu, kde sídlí úhlavní rival Slavia.

Petr Ton a David Lafata pózují s dresy před tramvají v klubových barvách Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Nápad vznikl ve chvíli, kdy jsme se začali potkávat s kolegy z hokejové Sparty a začali uvažovat, jak bychom mohli propojit oslavy významných výročí od vzniku obou klubů," řekl Ondřej Kasík při představení ve střešovické vozovně.

"Tramvaj by měla sloužit zejména našim fanouškům, ale i všem, kteří se přepravují po Praze. My neděláme rozdíl v tom, zda s ní pojede sparťan, slávista, duklák nebo bohemák. Věříme, že fanoušci ostatních pražských klubů budou chtít spíše tvořit něco pro svůj klub než bořit to, co jsme vytvořili my jako Sparta," vysvětlil Kasík.

Hokejista Petr Ton k možnosti zisku fotbalovo-hokejového titulu:

"Jsou v půlce sezony (fotbalisté) se slušným náskokem a nehrají play-off, takže k tomu mají blíže. My ale prostě po tom titulu hrozně toužíme, už je to nějaký pátek. Uděláme pro to maximum, a když oba kluby mají takové výročí, tak by bylo krásné, aby to pokud možno zvedly nad hlavu oba. Pak půjde třeba udělat nějakou společnou akci. Je to ještě daleko, ale byla by to větší oslava celé Prahy."

I sparťanským hráčům, kteří se svými mužstvy shodně vedou ligové soutěže, se nápad s výročními tramvajemi líbí. "Je to hezká věc, ale trošku zavazující. Všichni u nás i u hokejové Sparty doufáme, že ta tramvaj na konci dojede do toho správného cíle," uvedl kapitán fotbalové Sparty David Lafata. Sám ještě v Praze tramvají nejel, ale tu sparťanskou by se svou rodinou rád vyzkoušel.

Ani nejlepší střelec v historii hokejové Sparty Petr Ton tento druh dopravy nevyužívá. "Já díky tomu, že nebydlím přímo v Praze, tak se samozřejmě pohybuji většinou autem, a když ho nechávám třeba někde na Zličíně, tak zase pak jedu metrem. Ale třeba budu mít příležitost se ještě někdy svézt," uvedl Ton, který prý jel naposledy tramvají před více než deseti lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbaloví a hokejoví sparťané představili tramvajové soupravy ke společnému výročí
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články