Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V poháru se představí jedenáct klubů z první ligy

Praha - Dvanáct zápasů a jedenáct vystoupení prvoligových klubů přinese dnešní program třetího kola Ondrášovka Cupu. Pohárová soutěž v posledních sezonách tradičně vyplňuje chudší domácí fotbalový program během reprezentační přestávky a i tentokrát se mohou fanoušci těšit na zpestření v podobě startu profesionálních klubů na hřištích z nižších soutěží. Dojde také na první přímý pohárový střet klubů z nejvyšší soutěže: Liberec přivítá Hradec Králové.

Ilustrační foto

U Nisy se potkají dva celky, které ještě vstřebávají víkendové domácí ligové selhání. Liberci vyšel start do podzimu výborně, ale naposledy podlehl Teplicím. Nyní bude odrážet snahu Hradce Králové, který se na úvod nové sezony trápí.

Druhým magnetem dnešních zápasů bude duel Brno - Mladá Boleslav. Domácí ještě loni hráli mezi elitou, nyní se trápí v druhé lize. Hosté mají jen čtyřbodové manko na ligovou první příčku a v pohárové soutěži bývají často úspěšní, letos jsou dokonce obhájcem trofeje. Brňané se ale na nich chtějí chytit.

Slovácko se v lize zvedá, teď ho čeká zkouška v podobě souboje na půdě Frýdku-Místku. Kouč Miroslav Soukup se netají tím, že bude požadovat po svých svěřencích mnohem odpovědnější přístup než v přecházejícím pohárovém utkání v Heřmanicích. Slovácko potvrdilo roli favorita, ale výkonem zklamalo.

Na půdě ambiciózní Jihlavy se představí Olomouc, pro kterou to bude při záchranářských starostech v první lize jediná možnost prokázat své kvality a tradiční pohárové plány. Hanáci přijedou s postupovými plány. "Zápas chceme zvládnout, i když víme, že Jihlava má dobrý tým s řadou kvalitních fotbalistů," uvedl kouč Zdeněk Psotka, který od svého nástupu v Olomouci domácí pohárovou soutěž prosazuje jako nejpřístupnější trasu do evropských pohárů.

České Budějovice v lize tápou, sportovní ředitel Jiří Kotrba hledá hlavního trenéra a v Králově Dvoře hosty rozhodně nečeká lehký úkol, protože "cábelíci" tradičně dokážou soupeře pozlobit i díky přítomnosti řady bývalých prvoligistů včetně Saboua nebo Svátka. V ČFL ještě na podzim neprohráli.

Papírově nejslabšího soupeře mají slávisté, kteří jedou na půdu divizního
Převýšova. Slavia však bude postrádat hned několik reprezentantů. Nitrianský je v jednadvacítce, Prošek a Hurka v devatenáctce, Trubila pocestuje k zápasu Běloruska a k Cicmanovi s Hlouškem přibyl na marodku také Pospěch.

Divizní soupeř čeká také Duklu Praha, která jede do Tasovic. "O víkendu nás nečeká žádný zápas, takže nemusí nastoupit výrazně obměněná sestava. Budu na hráče apelovat, aby byli v pokutovém území agresivní, důrazní a řešili situace s klidem, což se nám v minulých zápasech nedařilo," řekl trenér Luboš Kozel.

Středeční program - 3. kolo:

17:00 Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav, Králův Dvůr - SK Dynamo České Budějovice, Ovčáry - Viktoria Žižkov, Kunice - Baumit Jablonec, Tasovice - Dukla Praha, Kroměříž - Sezimovo Ústí, Jihlava - Sigma Olomouc, Frýdek-Místek - 1. FC Slovácko, Mikulovice - FK Teplice, Karviná - Opava, Převýšov - Slavia Praha,

18:00 FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články