Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Plzni zmizely balíčky lístků na LM za dopoledne

Plzeň - Balíčky lístků na domácí zápasy fotbalistů Plzně v Lize mistrů s Barcelonou, AC Milán a BATE Borisov jsou vyprodány. Viktoria dnes po přednostním prodeji pro majitele permanentek uvolnila zbývající vstupenky, které zmizely během jediného dopoledne. K dispozici jsou již jen lístky na první utkání s Borisovem.

V Plzni čekalo na lístky na Ligu mistrů přes 2500 lidí
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Na vstupenky dnes před stadionem ve Štruncových sadech čekalo téměř 2 500 lidí v půlkilometrové frontě a na všechny zájemce se nedostalo. První tam stál už od pondělní 13. hodiny dvaadvacetiletý student, který dostal lístky v 08:10, kdy se otevřely pokladny na stadionu ve Štruncových sadech.

Na rozdíl od neděle a pondělí, kdy si vstupenky na domácí zápasy kupovala více než tisícovka majitelů permanentek, mohli dnes první nadšenci dostat lístky také na hlavní tribunu pražského Edenu, stadionu s kapacitou 20 000 lidí. Těch bylo ale málo, zhruba 200.

Vstupenky se měly v Plzni prodávat do 9. září, ale je velmi pravděpodobné, že po dnešku už budou všechna utkání zcela vyprodána. "Balíčky, které šly do volného prodeje, jsou vyprodané. Momentálně jsou k dispozici jen lístky na první utkání s BATE Borisov," uvedl pro server iSport.cz mluvčí Plzně Jaromír Hamouz.

Ve frontě nedošlo během čekání k žádnému problému. Fanouškové si sami uhlídali, aby je nikdo nepředbíhal. Hlídky strážníků se na místě objevily do otevření všech osmi okének v pokladnách jen dvakrát. Na trávníku vedle pokladen bylo pět stanů a desítky rozházených spacáků a dek.

"Je tu parta kluků, kteří to perfektně ošéfovali," řekl Jaroslav Levý z Plzně. Podle něj je cena vstupenek rozumná. Na zápasy bere syna a manželku a tajně si myslí na cestu do Milána, kam se dojede z Plzně za sedm hodin. "Vnoučata tý frontě nebudou věřit. Byl jsem tady jako čtrnáctiletý kluk na Bayernu Mnichov v září 1971, kdy tu bylo 28 000 lidí," dodal.  

Většina čekajících byli lidé od 15 do 40 let, asi desetinu tvořily ženy. Lidé nejčastěji kupovali nejlevnější balíčky, tedy po třech vstupenkách na všechny tři domácí zápasy, které přišly na celkem na 9 600 korun, tedy 3 200 Kč na všechna tři utkání pro jednoho. Další ceny byly 3 700 a nejvyšší 4 200 Kč, právě na hlavní tribunu, kde se podle vyjádření klubu rezervují hlavně místa pro obchodní partnery, zástupce UEFA a soupeře.

"Čekal jsem 12 hodin, vzal jsem si pochopitelně všechny lístky, ale ještě mi chybí pro tchána. Na hlavní tribunu jsem nechtěl, protože mají jenom první řadu, odkud není nic vidět," uvedl osmačtyřicetiletý Petr Hanus z Plzně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články