Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Plzni jsme byli na horké půdě, ale zvládli jsme to výborně. Spokojenost, hodnotil Inzaghi

Trenér Simone Inzaghi si pochvaloval výkon i výsledek po utkání svého Interu Milán s Plzní (2:0). Jeho svěřenci podle něj kontrolovali celé utkání a zaslouženě zvítězili. Vyzdvihl, že Inter jako první italský klub v pohárech dokázal vyhrát na půdě Plzně.

Radost hráčů Interu Milán
zdroj: ČTK / Kamaryt Michal

"Jsme moc rádi za vítězství. Věděli jsme, že soupeře nesmíme podcenit, protože žádný italský tým předtím tady v Plzni nevyhrál. Nám se podařilo získat tři body. Ze složitého zápasu jsme udělali snadnější. Zasloužené vítězství," řekl Inzaghi.

Plzeň v předchozích čtyřech domácích pohárových duelech s italskými soupeři nepoznala porážku. Dvakrát neprohrála s AS Řím, zvítězila nad Neapolí a v azylu v pražském Edenu při první účasti ve skupině Ligy mistrů remizovala s AC Milán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Inter Milán

"Věděli jsme, že je tady v Plzni horká půda. Hráči k tomu přistoupili výborně, zůstali po celou dobu koncentrovaní. Celý tým podal výborný výkon. Přijeli jsme si pro vítězství, šli jsme si za ním. Takže jsme spokojeni," uvedl Inzaghi.

Interu nahrálo vyloučení plzeňského Pavla Buchy z 61. minuty. "Určitě to pomohlo, ale i do té doby jsme kontrolovali průběh zápasu. Jediné minus bylo, že jsme vedli jen 1:0 a nepřidali druhý gól už dříve," podotkl Inzaghi.

Vítězný gól dal ve 20. minutě bývalý útočník Teplic Edin Džeko, který proti Plzni skóroval už podesáté z devíti soutěžních zápasů. "Dnes hrál výborně, ale nejen on. Všichni hráli dobře. Máme velice nabitý kalendář, třetí zápas během šesti dnů. Bylo potřeba udělat nějaké změny v sestavě. Všichni to zvládli na výbornou," prohlásil Inzaghi.

Jeho svěřenci po úvodní domácí porážce s Bayernem Mnichov získali první body ve skupině. "Tohle vítězství jsme hrozně moc potřebovali. Víme, že nás čekají zápasy s Bayernem a Barcelonou, které v současnosti patří mezi nejlepší týmy na světě. Proto bylo jednoznačným cílem z Plzně odvézt tři body. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál," dodal šestačtyřicetiletý bývalý útočník Lazia Řím, který si v minulosti zahrál proti pražské Spartě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články