Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

V Opočnu hráči protestovali proti Berbrovi. Na půlce rozjeli bago a vyzvali další týmy

Místo ostrého startu do zápasu po úvodním hvizdu hráči obou týmů rozjeli ve středovém kruhu bago, zatímco hlasatel četl prohlášení. Tak vypadal protest fotbalistů Opočna a Přepychu v nedělním zápase 6. kola 1. B třídy Královéhradeckého kraje proti vedení Fotbalové asociace ČR (FAČR), hlavně proti místopředsedovi Romanu Berbrovi.

Sport
zdroj: ČT4

"Vážení fotbaloví fanoušci, oba oddíly Spartak Opočno a SK Přepychy tímto tradičním báčkem dávají symbolicky najevo svou nespokojenost s dlouhodobým stavem českého fotbalu. Především s personálním obsazením na všech úrovních FAČR," uvedl ve videu hlasatel.

"Od okresních přes krajské fotbalové svazy až po samotné vedení FAČR, v nichž působí bývalí rozhodčí, kteří svým konáním, loajalitou a poslušností vůči panu R. B. (Romanu Berbrovi) jsou spoluzodpovědní za atmosféru a systém nastavený v našem nejpopulárnějším sportu a k jeho zlepšení a progresu rozhodně nepřispívají," pokračoval hlasatel za potlesku některých fanoušků.

Týmům po celé ČR, které mají podobný názor a nestydí se za něj, vzkázal, aby ve svých příštích utkáních podobným způsobem podpořili tuto aktivitu pod heslem: Fotbal není FAČRu, fotbal je náš sport. Po necelých dvou minutách už zápas klasicky začal a domácí zvítězili 5:2.

Bývalého sudího Berbra řada médií a fanoušků dlouhodobě kritizuje a považuje ho za faktického vládce českého fotbalu, který má údajně vliv například na komisi rozhodčích. Předseda asociace Martin Malík to opakovaně odmítl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články