Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V nominaci Nizozemska se objevili i Bouma a osmnáctiletý Willems

Rotterdam - Trenér nizozemské reprezentace Bert van Marwijk ohlásil finální třiadvacetičlennou nominaci na mistrovství Evropy. Na turnaj překvapivě povolal obránce PSV Eindhoven Wilfreda Boumu, který se dlouho v reprezentaci neobjevil, a osmnáctiletého Jetra Willemse. Nedostalo se naopak na záložníky Vurnona Anitu či Siema de Jonga. Rodinu De Jongových tak bude zastupovat alespoň jednadvacetiletý útočník Luuk, který se stal v dresu Twente druhým nejlepším střelcem nizozemské ligy. 

Nizozemská reprezentace před ME
zdroj: ISIFA

Mladičký Willems dosud hrál jen za jednadvacítku, v reprezentaci debutoval v úterní přípravě s Bayernem Mnichov. V Polsku a na Ukrajině si může odbýt soutěžní debut. Naopak zkušený třiatřicetiletý obránce Bouma již "Oranjes" reprezentoval pětatřicetkrát, naposledy ale hrál na minulém Euru v závěrečném zápase základní skupiny proti Rumunsku.

Vicemistři světa se dosud připravovali s 27 hráči, trenér Van Marwijk ale definitivní nominaci ohlásil už před večerním přípravným utkáním s Bulharskem. Na šampionátu čekají Nizozemce ve skupině B postupně zápasy s Dánskem, Německem a Portugalskem.

Nominace Nizozemska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Maarten Stekelenburg (AS Řím/It.), Tim Krul (Newcastle/Angl.), Michel Vorm (Swansea/Wales).
Obránci: Khalid Boulahrouz (Stuttgart/Něm.), Wilfred Bouma, Jetro Willems (oba PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton/Angl.), Joris Mathijsen (Málaga/Šp.), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax).
Záložníci: Ibrahim Afellay (Barcelona/Šp.), Mark van Bommel, Kevin Strootman (oba PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City/Angl.), Stijn Schaars (Sporting Lisabon/Portug.), Wesley Sneijder (Inter Milán/It.), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur/Angl.).
Útočníci: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04/Něm.), Luuk de Jong (Twente Enschede), Dirk Kuijt (Liverpool/Angl.), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal/Angl.), Arjen Robben (Bayern Mnichov/Něm.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články