Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

V nominaci lvíčat na baráž s Islandem chybí Šulc či Heidenreich, Suchopárek povolal Sejka

Jablonečtí fotbalisté Pavel Šulc a David Heidenreich chybí v nominaci české reprezentace do 21 let na play-off kvalifikace o mistrovství Evropy s Islandem. Trenér Jan Suchopárek povolal tři nováčky: brankáře Antonína Kinského z druholigového Vyškova, pardubického obránce Tomáše Vlčka a útočníka Matyáše Kozáka z Liberce. Na první start za "lvíčata" čeká i brněnský stoper Lukáš Endl, který ale už byl součástí červnové nominace. Přímý přenos utkání odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Úvodní barážový zápas se odehraje v pátek 23. září v Reykjavíku, odveta je na programu o čtyři dny později v Českých Budějovicích. "Čeká nás jednoznačně nejdůležitější utkání v jednadvacítce, co jsme spolu od léta minulého roku," řekl Suchopárek na tiskové konferenci.

Záložník Šulc s obráncem Heidenreichem, kteří figurují pouze mezi náhradníky, doplatili na špatné jablonecké výsledky v úvodu sezony. "Jablonec neměl velkou formu, ale netýká se to jenom Pavla (Šulce), ale i některých dalších hráčů, kteří v minulosti v mužstvu byli. Spíš rozhodla efektivita Pavlovy hry, jediný gól dal z penalty v přípravě. Potřebujeme hráče, kteří mají efektivitu," upozornil dvaapadesátiletý kouč, jenž z podobných důvodů opomenul například záložníka Michala Kohúta ze Slovácka.

Do výběru pro baráž s Islandem se naopak dostal jablonecký útočník Václav Sejk, autor tří ligových gólů v sezoně. Nechybí sparťanský stoper Martin Vitík, jenž v tomto ročníku za A-tým neodehrál ani minutu a nastupoval za druholigové "béčko". Šanci dostal i útočník Daniel Fila. Aktuálně nejlepší střelec jednadvacítky s pěti brankami kvůli malému hernímu vytížení ve Slavii odešel hostovat do Teplic.

"Jsou tam hráči s momentálně dobrou formou, ale i ti, kteří mají dlouhodobě potvrzený charakter. Samozřejmě jsme dbali i na určitou součinnost a případnou taktiku, kterou chceme do utkání dostat," vysvětlil Suchopárek.

"Věříme, že tohle mužstvo uspěje a potvrdí kvalitu, kterou má podle mě velice vysokou. Na druhou stranu nás čeká rovnocenný soupeř. Rozhodne určitě momentální forma hráčů obou mužstev," dodal bývalý reprezentační obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články