Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V nominaci jednadvacítky nechybí ani Přikryl s Trávníkem

Praha – Fotbalovou jednadvacítku čekají přípravné zápasy s Ukrajinou (9. října) a Itálií (14. října). Trenér Jakub Dovalil nominoval záložníka Sparty Tomáše Přikryla a dalšího středopolaře Michala Trávníka ze Slovácka, kteří kvůli zdravotním problémům vynechali zářijové soustředění v Rakousku. 

Oficiální mezistátní start na svém kontě zatím nemají brankář Slavie Karel Hrubeš a hráči Brna Jan Sýkora s Janem Malíkem. Úplnými nováčky však nejsou, protože v Rakousku zasáhli do příprav s klubovými soupeři Lieferingem a Unterhachingem. Po nemoci se do týmu vracejí Ondřej Petrák z Norimberku a další slávista Jaromír Zmrhal.

"Kádr tvoří fotbalisté z naší nejvyšší soutěže a jsme rádi, že většina z nich pravidelně nastupuje v Synot lize v základní sestavě a často patří i k oporám. To je pro nás důležité," uvedl Dovalil.

Český tým se utká s Ukrajinou ve čtvrtek 9. října v Kyjevě, o pět dní později přivítá Itálii v Praze na stadionu Bohemians 1905. Jde o druhý z pěti devítidenních přípravných bloků před domácím Eurem v příštím roce.

"Počínaje tímto utkáním už budeme hrát všechny přípravné zápasy až do začátku mistrovství Evropy v Praze. Chtěli bychom na Bohemku pozvat co nejvíce našich fanoušků," vysvětlil kouč jednadvacítky.

NOMINACE ČR "21":

Brankáři: Karel Hrubeš (Slavia), Tomáš Koubek (Hradec Králové), Jiří Pavlenka            (Ostrava)

Obránci: Jan Baránek (Ostrava), Jakub Brabec (Sparta), Vladimír Coufal (Liberec), Matěj Hanousek (Dukla), Matěj Hybš (Jihlava), Tomáš Kalas (Kolín nad Rýnem)

Záložníci: Martin Frýdek (Liberec), David Houska (Olomouc), Jan Malík (Brno), Ondřej Petrák (Norimberk), Jakub Plšek (Olomouc), Tomáš Přikryl (Sparta), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Jan Sýkora (Brno), Michal Trávník (Slovácko), Jaromír Zmrhal (Slavia)

Útočníci: Vojtěch Hadaščok (Liberec), Michal Krmenčík (Dukla)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články