Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

V nominaci fotbalové "21" chybí ofenzivní opory

Praha – Fotbalová jedenadvacítka se před závěrečnými dvěma zářijovými zápasy kvalifikace mistrovství Evropy 2013 musí obejít bez řady ofenzivních opor. Trenérovi Jakubu Dovalilovi komplikují nominaci zranění, karetní tresty i posun hráčů do reprezentačního áčka. Z nejrůznějších důvodů tak chybí Chramosta, Krejčí, Hušbauer, Darida nebo Kadlec.

Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Česká republika, která vede po šesti utkáních svou skupinu, se nejprve v pátek 7. září střetne s Černou Horou v Nikšiči. O tři dny později v Jablonci přivítá v posledním zápase kvalifikačního cyklu Wales. K účasti v říjnové baráži by mužstvu mohl ze dvou zápasů dokonce stačit pouhý bod, pokud druhá Arménie nevyhraje svůj poslední zápas.

"Pro nás jsou to dvě utkání, která se hrají bezprostředně po sobě. Máme to ztížené v tom, že se hraje pátek - pondělí. Vlivem toho, že Arménie vyhrála v srpnu ve Walesu, tak musíme hrát a první místo ještě nemáme jisté," uvedl Dovalil.

Trápí ho i fakt, že řadu jeho svěřenců vyřadilo z nominace na dvojzápas zranění, problémem je i disciplinární ohrožení dalších hráčů. "V prvním utkání nemůže nastoupit Pavel Čmovš pro dvě žluté karty a momentálně jsou ve stavu zraněných ještě Josef Šural a Lukáš Hejda, který má výron v kotníku," konstatoval osmatřicetiletý trenér.

Od poslední nominace na červnové kvalifikační zápasy udělal hned devět změn. Bez jediného reprezentačního startu jsou zatím brankář Slovácka Milan Heča, obránce Tomáš Holeš z Hradce Králové, záložníci Ondřej Vaněk z Jablonce, Martin Pospíšil z Olomouce a nejlepší liberecký střelec posledních zápasů Šural.

Naopak nejzkušenějším hráčem současného výběru je zadák Jan Lecjaks z Young Boys Bern, který za "lvíčata" odehrál 24 utkání. Záložníci Jiří Hušbauer a Vladimír Darida spolu s útočníkem Václavem Kadlecem povýšili do reprezentačního A-týmu. 

"Posledním nepříliš příznivým faktorem před tou případnou baráží je, že se nám rozpadla ofenzivní osa sestavy. Vinou zranění nebo posunem do áčka zmizeli Chramosta, Krejčí, Hušbauer, Darida, Kadlec, takže pro nás to budou těžká utkání," řekl kouč, který zatím nemá představu o sestavě. "Věřím, že ta dvě utkání zvládneme, ale ta osa se bude muset vybudovat celá nová a moc času nezbývá," dodal Dovalil.

Nominace fotbalové jedenadvacítky:

Brankáři:
Milan Heča (Slovácko)
Tomáš Koubek (Hradec Králové)
Roman Valeš (Jablonec)

Obránci:
Michal Frydrych (Ostrava)
Tomáš Kalas (Arnhem)
Jan Lecjaks (Young Boys Bern)
Lukáš Hejda (Plzeň)
Filip Novák (Jablonec)
Milan Nitrianský (Slavia)
Tomáš Holeš (Hradec Králové)
Pavel Čmovš (Nijmegen)

Záložníci:
Ondřej Vaněk (Jablonec)
Marek Hanousek (Plzeň)
Vlastimil Daníček (Slovácko)
Jan Kopic (Jablonec)
Lukáš Mareček (Anderlecht Brusel)
David Pavelka (Sparta)
Martin Pospíšil (Olomouc)
Egon Vůch (Teplice)

Útočníci:
Jan Pázler (Dukla)
Josef Šural (Liberec)
Stanislav Tecl (Jihlava) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články