Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V nominaci fotbalistů pro přípravu v Chorvatsku je i Sivok

Praha - V nominaci fotbalové reprezentace pro první utkání v letošním roce, které národní mužstvo sehraje 9. února v Chorvatsku, je po pauze způsobené zraněním i stoper Tomáš Sivok. Trenér Michal Bílek povolal 18 hráčů včetně největších opor Tomáše Rosického nebo Petra Čecha, v týmu je znovu také Jiří Štajner. Zápas v Pule bude generálkou na kvalifikační duel, který Češi sehrají 25. března ve Španělsku. Přímý přenos nabídne ČT4 a web ct4sport.cz.

V týmu bude znovu chybět záložník Mário Holek, jenž sice v původní nominaci figuroval, ale kvůli zranění ho vzápětí nahradil Michal Hubník. "Holek odpoledne oznámil, že se právě vrací z lékařského vyšetření a přijet nemůže, protože má poškozený sval. Trenér Bílek proto povolal útočníka Michala Hubníka z Olomouce," uvedl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Holek se musel kvůli zranění omluvit i z listopadové přípravy v Dánsku.

Sivokův návrat změnil nominaci na dalších obranných postech, o místo přišel Marek Suchý. "Rád bych, aby Tomáš odehrál po návratu většinu utkání, a tak bude lepší, když Marek nastoupí za jednadvacítku, které začíná příprava na mistrovství Evropy," vysvětlil změnu v zadních řadách reprezentační kouč Bílek.

V nominaci stále schází útočník Milan Baroš z Galatasaraye Istanbul, který dlouho laboroval se svalovým zraněním a nyní se teprve pozvolna vrací do herního zatížení. Bílek však věří, že na kvalifikační zápasy už bude k dispozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Michala Bílka

Nominace na přípravný zápas s Chorvatskem

Brankáři: Petr Čech, Jan Laštůvka

Obránci: Zdeněk Pospěch, Michal Kadlec, Roman Hubník, David Limberský, Tomáš Sivok, Daniel Pudil, Jan Rajnoch

Záložníci: Tomáš Rosický, Tomáš Hübschman, Jaroslav Plašil, Jan Polák, Michal Hubník, Milan Petržela

Útočníci: Jiří Štajner, Tomáš Necid, Jan Rezek

Přesně polovina z osmnáctky nominovaných hráčů již zasáhla do jarní části svých ligových soutěží, zbylých devět hráčů momentálně absolvuje zimní přípravu. "Sám jsem zvědavý, v jaké kondici se představí," podotkl Bílek.

Čechy čeká v tomto roce pět duelů evropské kvalifikace a čtyři přípravné zápasy. Vedle Chorvatska by se měl Bílkův výběr po třinácti letech představit na Kirin Cupu, kde by měl sehrát utkání s domácím Japonskem a jedním z trojice Venezuela, Kostarika nebo Kolumbie. V generálce na kvalifikační souboj ve Skotsku pak otestují Češi 10. srpna svoji formu proti Norům.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články